ПРОЕКТЪТ ЗА КОЛОДРУМА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 24 АПРИЛ В ОБЩИНАТА
22.04.2024 620 Прегледи

ПРОЕКТЪТ ЗА КОЛОДРУМА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 24 АПРИЛ В ОБЩИНАТА

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти, архитекти, журналисти и граждани, които се интересуват от темата, ще се проведе в 13,30 часа в зала 105 в сградата на Общината.

Ревитализирането на съществуващия колодрум в Сливен има за цел да осигури многофункционално спортно съоръжение за града, на което да се  провеждат и различни културно-масови мероприятия. Идеята е изграждане на колодрум от 3-та категория по категоризацията на Международната колоездачна федерация.

Проектът предвижда реновиране на бетоновата писта с подходяща настилка, отговаряща на съвременните изисквания за тренировки и състезания по пистово колоездене. Проектирана е обслужваща сграда с необходимите помещения за практикуване на спорта и провеждане на международни състезания и други събития.

Планира се съвместяването на други спортни тренировки, като се изградят лекоатлетическа писта, BMX парк с извити рампи, мини футболно игрище, върху чийто терен евентуално може да се изгради и ледена пързалка, както и възможност за разполагане на сцени и пасивен екран за лятно кино. Предвижда се изграждане на нови 1 400 места, вкл. инвалидни.

Направено е зониране на сградата, което включва зона вело-клуб с рецепция, зона за отдих с мемориална стена, санитарни помещения, офисни помещения, каси, медицински кабинет, съблекални, санитарни възли.

Предвидени са няколко склада за инвентар и колелета, зали с различен капацитет, асансьори, зона с бюфет, фитнес зона, зона магазин за колелета, зона за ремонт на велосипеди, товарен вход с рампа, достъпна от бул. „Бургаско шосе“, пешеходен достъп. Проектът предвижда изграждане на три метални козирки, като покритието им ще бъде от фотоволтаични панели. Ще бъде извършено благоустрояване.

Предишна МЛАДЕЖКИ ДОМ - СЛИВЕН С ИНФОРМАЦИОНЕН ЩАНД ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА
Следваща СИНОДЪТ НЕ ДОПУСНА ДОСЕГАШНИТЕ ФАВОРИТИ В НОВАТА НАДПРЕВАРА ЗА СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА ЗЛАТНИ НАКИТИ ОТ КЪЩА В НОВА ЗАГОРА

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по кражба на златни накити от частен дом. За времето от 06,30 до 16,30 часа на 15 май неизвестен извършител е проникнал в къща в

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 41-годишен мъж за грабеж. Сигналът е подаден на 28 февруари  от 25-годишен жител на град Сливен. Пред органите на реда той е обяснил, че преди

Новини Сливен

ПЕТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА ДНЕШНАТА СИ СЕСИЯ

5 допълнителни точки ще включва дневният ред на днешната сесия на Общински съвет-Сливен. Това стана ясно по време на днешната редовна пресконференция на ръководството на местния парламент. Председателят на общинския