ПРОЕКТАНТЪТ МАРИН ВАСЕВ: АВТОМОБИЛИТЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЯВАТ

ПРОЕКТАНТЪТ МАРИН ВАСЕВ: АВТОМОБИЛИТЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЯВАТ

Трябва да има съзряване в обществото, за да се види перспективата, че велоалеите ще носят ползи за едно далечно бъдеще, заяви инж. Марин Васев – проектант на проекта за изграждане на веломрежа в Сливен. Според него до тогава е необходимо да се изгради и културата на обществото да използва алтернативен транспорт.

„Всеки такъв транспорт се приема негативно, както беше и за електромобилите. Трябва да има време това да се случи, а ние да направим това, което се прави по света и да следваме световните тенденции“, каза той.

По думите му, когато се избира алтернативен транспорт, се  акцентира най-напред на масовия градски транспорт, след това на пешеходно движение и велосипедите.

„Автомобилите трябва все повече да ги притискаме и да ги намаляваме по всевъзможен начин. Сега те ни притискат, защото всеки е свикнал да ползва колата си и да спира навсякъде“, допълни инж. Васев.

Предишна СЕДЕМ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН, СРЕД КОИТО И ЛЕКАР, ПОЧИНАХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
Следваща СТОЯН МАРКОВ: ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВЕЛОАЛЕИТЕ СЕГА Е КРАЧКА КЪМ ЕКОЛОГИЧНОТО МИСЛЕНЕ И НАЧИН НА ЖИВОТ В БЪДЕЩЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ПО ПРОЕКТ ЗА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА

Община Сливен набира персонал по проект за патронажна грижа. Стартира прием на документи за извършване на подбор на персонал за позициите домашен помощник/санитар – 1, хигиенист – 1. Приемът е във връзка с

Новини Сливен

РУМЕН БОЗУКОВ СТАНА ЧЛЕН НА БСП И УВЕЛИЧИ НА 11 СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ЛЕВИЦАТА В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ НА СЛИВЕН

Общинският съветник Румен Бозуков стана член на БСП. Той членува в една от организациите в центъра на Сливен, научи Sliveninfo. „Да, така е, приехме господин Бозуков по всички правила на

Новини Сливен

ЗАПОЧВАТ НОМИНАЦИИТЕ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА СЛИВЕН ПРЕЗ ГОДИНАТА

Община Сливен даде старт на годишните номинации за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания, както и за категорията „Бъдеща звезда“.