ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“
август 19, 2022 674 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

Продължава частичният ремонт в интериора и екстериора на сградата на Профилираната природо – математическа гимназия „Добри Чинтулов“, съобщи кметът на Община Сливен Стефан Радев. „Ремонтът е в изпълнение на ангажимента, който поехме, да поддържаме красивите сгради в добро състояние“, допълни той.

Обновяват се фасадата на старата сграда на ППМГ „Добри Чинтулов“ и оградата по северната регулация на ул. „Първи май“. Извършват се ремонти на помещенията за общото поддържане на хигиената в сградата, на част от мозайките, настилката от бук и парапетите.

Строителните дейности се осъществяват по проект „Красива България“ с бенефициент Община Сливен. Работата започна в началото на юни и трябва да приключи през октомври. Общата стойност на проекта е 265 466 лева, от които 119 991 лева са безвъзмездно финансиране. Финансовият принос на Община Сливен е за 145 475 лева.

Старата сграда на ППМГ „Добри Чинтулов“ е построена през 1892 г. и е със статут на архитектурен паметник на културата – недвижима културна ценност с категория „местно значение“.

Преди две години по проект „Красива България“ бе реставрирана фасадата и бе подменен покривът на РБ „Сава Доброплодни“. Сградата от 1916 г. също е архитектурен паметник на културата. Половината от средствата в размер на 160 хил.лева бяха осигурени от общината. Със собствен ресурс бе извършен и приключилият през юли ремонт на фасадата на Центъра за личностно развитие – Детски комплекс в Сливен.

Предишна ОДМВР-СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕДОВНИ ОПЕРАЦИИ ПО МЕТОДА ШИРОКООБХАВЕН КОНТРОЛ
Следваща ЧАВДАР БОЖУРСКИ ВЛИЗА В ЛИСТАТА НА ГЕРБ – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

96 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

3 899 са новите случаи на COVID-19, потвърдени от 10 311 теста. Общият брой регистрирани с коронавирус от началото на пандемията е 114 435, показват данните от Единния информационен портал. Разпределение по

Новини Сливен

БРОЯТ НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ

Пореден ръст в броя на новозаболелите с Covid-19 в община Сливен, показва справката за изминалата седмица, от 18 до 24 октомври. 461 са новорегистрираните случаи. Излекуваните са 322 души, броят

Новини Сливен

НАД 1 500 ЖИТЕЛИ НА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ НА АНТОНОВДЕН

Българската православна църква днес почита паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е познат още като Антоновден. 349 са общо мъжете в община Сливен с името Антон, от които 295 са