ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ПОКРИВА НА СГРАДАТА НА МИНЕРАЛНИТЕ БАНИ
07.06.2024 3553 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ПОКРИВА НА СГРАДАТА НА МИНЕРАЛНИТЕ БАНИ

Кметът Стефан Радев се запозна на място с напредъка по ремонта на покрива на сградата на минералните бани. Дейностите са стъпка към бъдещите ангажименти за възраждане на комплекса.
Част от плочата на единия корпус е отстранена и мястото се подготвя за изграждане на нова, на другия корпус плочата в момента се отстранява.

„Удовлетворен съм, че предприехме тази стъпка заради отговорността, която имаме, за да спасим сградата от разрушаване. Важно е да я съхраним. Радвам се, че има раздвижване и на частните обекти. Започнало е възстановяване на сградата на бившия ресторант „Русалка““, каза кметът.

За проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните работи са заделени малко над 600 000 лева с ДДС. Ремонтът трябва да приключи за 200 дни.

На територията на Сливенски минерални бани Общината е собственик само на сградата на банята, а останалите терени са държавна собственост. Има и частни имоти. Дори парцелът, в който е разположена сградата на банята, беше съсобственост между държавата и общината, което възпрепятстваше каквото и да е предприемане на инвестиционни намерения. Затова през юни тази година Община Сливен закупи от държавата въпросния парцел, за да се решават по-сериозно въпросите в имота.
Държавата бе собственик и на още четири рушащи се сгради, в същия имот, които също бяха закупени от Общината. За закупуване на терена от общинския бюджет бяха заделени малко над 40 хиляди лева, а за четирите рушащи се държавни сгради на неговата територия – малко над 30 000 лева.

През 2017 година Община Сливен създаде Географска информационна система, която обобщава цялата информация за територията, за кадастъра, за регулацията, за специализираните карти, за вида на собственост и предназначението на имотите, включително и на минералните бани.

 

Предишна ДОРА ЯНКОВА ПОЛУЧИ ПРИЗА „ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА“
Следваща МАРГАРИТА ТРИФОНОВА БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ВРЕМЕНЕН УПРАВИТЕЛ НА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ-СЛИВЕН“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че на 07.10.2020г. (Сряда) до 16:30ч. поради извършване на авариен ремонт на главен водопровод ще бъде прекъснато водоподаването на част от гр.Сливен- кв.„Клуцохор„

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА ДА ОТБЕЛЕЖИМ ЗАЕДНО 24 МАЙ

Община Сливен кани всички жители и гости на града да отбележим заедно 24 май, Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. В 11.30 ч. от Градската градина ще

Новини Сливен

УСТАНОВЕНИ СА КРАДЦИТЕ НА ЯЙЦА ОТ ВЕЛИКДЕНСКАТА УКРАСА В СЛИВЕН

Благодарение на видеонаблюдението в Сливен, бяха установени крадци на яйца от великденската украса. На 5 срещу 6 май на камерите се вижда как двама младежи задигат две от яйцата, аранжирани в голяма