ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

В резултат на интензивните валежи през летния период, се е образувало прорастване на растителността в речните корита на реките в града.
В тази връзка беше проведена среща, в която участваха заместник – кметът Румен Иванов и директорът на Сливенския затвор. На нея беше обсъдена възможността група лишени от свобода, да положат доброволен труд до края на 2018 г.
По сключеното споразумение между Общината и Затвора Сливен към Главна дирекция изпълнение на наказанията – София, групата започна да работи по почистване на речните корита.
Река Селишка в участъка от Новоселски пост до Гимназията по текстил и облекло вече е почистена от прораслата растителност и битови отпадъци. Визията е подобрена, коритото е с нормална проводимост. Няма риск от възникване на критична ситуация от наводнение, заявиха от отдел „Сигурност и управление при кризи“.
Групата лишени от свобода продължава работата по поречието на река Новоселска от Новоселски мост посока крепостта „Туида“.
От отдел „Сигурност и управление при кризи“ допълниха, че поетапното почистване на реките и речните корита продължава.

Предишна ТЯ МЕЧТАЕ ЗА ПОВЕЧЕ УСМИХНАТИ ЛИЦА В СЛИВЕН
Следваща ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ В МЕРЦЕДЕС В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "ДРУЖБА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ПОЛИЦАЙ ОСЪДИ СЛИВНАЛИЯ, КОЙТО ГО ОБИЖДАЛ И ПУСНАЛ КЛИП ВЪВ ФЕЙСБУК

Сливенски полицай осъди мъж, който го обиждал, записал обидите на телефон и ги пуснал във фейсбук. Присъдата е на Районен съд – Сливен за случка от 22 декември миналата година.

Новини Сливен 0 коментара

ВОДАТА В ТВЪРДИЦА ГОДНА ЗА ПИТЕЙНО – БИТОВИ ЦЕЛИ

Със съобщение от Общинската администрация с днешна дата, се уведомяват жителите на Твърдица, че след изследвана проба на питейната вода, направена от Регионална здравна инспекция – Сливен, водата отговаря по

Новини Сливен 0 коментара

МОТОЦИКЛЕТ ЯМАХА БЛЪСНА 27-ГОДИШЕН ПЕШЕХОДЕЦ В СЛИВЕН

27-годишен пешеходец е бил ударен вчера от мотоциклет „Ямаха“ на булевард „Банско шосе“ в град Сливен. Пострадалият е откаран в МБАЛ-Сливен с фрактура на крака, без опасност за живота. Водачът

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

19 − one =