ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

В резултат на интензивните валежи през летния период, се е образувало прорастване на растителността в речните корита на реките в града.
В тази връзка беше проведена среща, в която участваха заместник – кметът Румен Иванов и директорът на Сливенския затвор. На нея беше обсъдена възможността група лишени от свобода, да положат доброволен труд до края на 2018 г.
По сключеното споразумение между Общината и Затвора Сливен към Главна дирекция изпълнение на наказанията – София, групата започна да работи по почистване на речните корита.
Река Селишка в участъка от Новоселски пост до Гимназията по текстил и облекло вече е почистена от прораслата растителност и битови отпадъци. Визията е подобрена, коритото е с нормална проводимост. Няма риск от възникване на критична ситуация от наводнение, заявиха от отдел „Сигурност и управление при кризи“.
Групата лишени от свобода продължава работата по поречието на река Новоселска от Новоселски мост посока крепостта „Туида“.
От отдел „Сигурност и управление при кризи“ допълниха, че поетапното почистване на реките и речните корита продължава.

Предишна ТЯ МЕЧТАЕ ЗА ПОВЕЧЕ УСМИХНАТИ ЛИЦА В СЛИВЕН
Следваща ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ В МЕРЦЕДЕС В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "ДРУЖБА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ГАВРАИЛОВО ОТБЕЛЯЗВА 90 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ЧИТАЛИЩЕТО СИ

С богата програма ще отбележи 90- та годишнина от създаването на Народно читалище „Слънце- 1928“ село Гавраилово. На 4 май от 19 часа в салона на читалището ще започне концертът

Новини Сливен 0 коментара

УЧЕНИЧКА ОТ ППМГ – СЛИВЕН Е ПОБЕДИТЕЛ В РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ SPELLING BEE

Мила Николаева Колева от 7. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител в регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee. Това и дава право да участва

Новини Сливен 0 коментара

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ХРИСТО КОТОВ СТАНА ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА ГИМНАЗИЯ

Общинският съветник Христо Котов е назначен за зам.-директор на гимназията по строителство и геодезия в Сливен, научи Sliveninfo. Той ще отговаря по административните въпроси. Христо Котов е общински съветник от

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 4 =