ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА
04.10.2018 981 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА В ГРАДА

В резултат на интензивните валежи през летния период, се е образувало прорастване на растителността в речните корита на реките в града.
В тази връзка беше проведена среща, в която участваха заместник – кметът Румен Иванов и директорът на Сливенския затвор. На нея беше обсъдена възможността група лишени от свобода, да положат доброволен труд до края на 2018 г.
По сключеното споразумение между Общината и Затвора Сливен към Главна дирекция изпълнение на наказанията – София, групата започна да работи по почистване на речните корита.
Река Селишка в участъка от Новоселски пост до Гимназията по текстил и облекло вече е почистена от прораслата растителност и битови отпадъци. Визията е подобрена, коритото е с нормална проводимост. Няма риск от възникване на критична ситуация от наводнение, заявиха от отдел „Сигурност и управление при кризи“.
Групата лишени от свобода продължава работата по поречието на река Новоселска от Новоселски мост посока крепостта „Туида“.
От отдел „Сигурност и управление при кризи“ допълниха, че поетапното почистване на реките и речните корита продължава.

Предишна ТЯ МЕЧТАЕ ЗА ПОВЕЧЕ УСМИХНАТИ ЛИЦА В СЛИВЕН
Следваща ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ В МЕРЦЕДЕС В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "ДРУЖБА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПУБЛИКАЦИИ НА ТВОРБИ НА АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА В ИСПАНИЯ И ИТАЛИЯ

Университетското списание „Crear en Salamanka” помести цикъл от поеми на акад. д-р Иванка Денева, която твори в различни литературни жанрове. То се издава от един от най-старите университетски центрове в

Новини Сливен

ЕКИПИ ЩЕ ОБХОДЯТ НА АДРЕС 4 863 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН, НЕЗАПИСАНИ В УЧИЛИЩЕ

Работата на институциите по механизма за обхват на децата и учениците от задължителната предучилищна и учищна възраст бе обсъдена на заседание на Областния координационен център, съобщиха от областната администрация. По

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ : БСП ЩЕ НАМАЛИ РЯЗКО ДДС СТАВКИТЕ НА ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА

На среща с работодатели и представители на земеделският бранш, водачът на листата на БСП за България в Сливен Атанас Зафиров запозна присъстващите с акценти от предизборната програма на коалицията и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × two =