ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА НА ОБЩИНАТА ПО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ СПОРТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ В СЛИВЕН

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА НА ОБЩИНАТА ПО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ СПОРТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ В СЛИВЕН

„Продължаваме да работим по подобряване на спортната инфраструктура. Целта ни е всички спортни съоръжения, които имаме в Сливен, да бъдат възстановени и да бъдат работещи“, това каза кметът Стефан Радев пред журналисти по време на откриването на учебната година в Спортно училище „Димитър Рохов“.

Той припомни, че вече успешно работи основно ремонтираният и пуснат в експлоатация покрит басейн в кв. „Сини камъни“, който се превърна в модерно съоръжение с много добра система за пречистване на водата. Функционира и обновената спортна зала „Асеновец“. Готов е проектът за ревитализация на Колодрума.

„Сега работим и по проекта за Военния стадион. Вече го представихме на лекоатлети в града и чухме тяхното мнение за детайлите по ремонта. Идеята е на първо време да се подмени покритието с изкуствена трева, за да може да се натоварва интензивно всеки ден. Разглеждахме варианти за настилката на пистата за бягане. Спираме се на тартан, който, макар и по-скъп, е по-лесен за поддръжка“, каза още Стефан Радев.

Проектът е възложен, изчистват се детайли и когато бъде приет, ще се премине към избор на изпълнител. Предвижда се още ремонт на съблекалните и на централната трибуна. За ремонта на Военния стадион са заложени средства в общинския бюджет.
„Доста време се надявахме на оперативните програми, но те закъсняха с две години и ще тръгват от сега нататък. Затова решихме да не чакаме и общината да инвестира в терена, за да може военният стадион да добие нов вид и да се използва от гражданите и любителите на спорта“, допълни кметът.

Предишна В НОВИЯ СЕЗОН СЛИВЕНСКИЯТ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ПОДГОТВЯ ИНТЕРЕСНИ ИЗНЕНАДИ
Следваща ДЕСЕТКИ СОБСТВЕНИЦИ НА „HARLEY DAVIDSON“ ПРИСТИГНАХА В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРИФТОВЕ И МАЙСТОРСКО ШОФИРАНЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ В СЛИВЕН

Сливен е домакин на предпоследния кръг от Дрифт България 2019. Снощи на официална церемония на площад „Хаджи Димитър“ беше дадено началото на състезанието. Кметът Стефан Радев пожела успех на участниците

Новини Сливен

СПИПАХА ШОФЬОР С ФАЛШИВА КНИЖКА

Водач с фалшива шофьорска книжка е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 7 ноември, в 14,00 часа, на улица „Стефан Караджа“, е спрян за проверка лек автомобил

Новини Сливен

ХОТЕЛИЕР ПРЕДЛАГА СТАИ ЗА МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“, КОИТО СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ В БОРБАТА С КОВИД – 19

Собственикът на хотел „Национал палас“ – Радостин Бозуков, предлага стаи за настаняване на медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, които са на първа линия в борбата с Ковид-19.