ПРОДЪЛЖАВА ПОСТОЯННОТО НАБЛЮДЕНИЕ НА ВСИЧКИ РЕКИ, ДЕРЕТА И ЯЗОВИРИ
март 22, 2018 1030 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА ПОСТОЯННОТО НАБЛЮДЕНИЕ НА ВСИЧКИ РЕКИ, ДЕРЕТА И ЯЗОВИРИ

Продължава постоянното наблюдение на всички реки, дерета, язовири и техните брегови ивици и диги, съобщи инж. Снежана Кънева, началник – отдел „Сигурност и управление при кризи“.
Констатирано е непрекъсното повишаване нивото на водното количество в реките и дерета, преминаващи през територията на общината. Язовирите, общинска собственост, също неколкократно са увеличили обема си. Огледи на място и наблюдения се извършват от ОП „Земеделие, гори и водни ресурси“ – Сливен, отдел „Сигурност и управление при кризи“ и от кметовете на населени места. От осъществения непрекъснат обмен на информация се правят и съответните изводи и анализ за риска от наводнения. Към момента не съществува риск за населението, имотите и инфраструктурата.
След падналите валежи и настъпилото снеготопене големите води на реките и деретата пренасят от планинската към равнинната част на общината инертен материал, което е предпоставка за затлачване на коритата. Във връзка с това е създадена организация и при необходимост включване на техника за незабавна реакция по ограничаване риска от наводнения. Това става чрез продълбочаване на образували се критични участъци в коритата на някои от реките и деретата, в това число и изпускане на води от язовирите.
Валежите от сняг са повсеместни. Образувана е снежна покривка. Пътищата са проходими при зимни условия. При понижаване на температурите е възможно да настъпят заледявания по пътната инфраструктура.
Общинска администрация препоръчва внимателно да се следи метеорологичната прогноза и с нея да се съобразят действия и пътувания.

Предишна МНОГО ДОБРА ОЦЕНКА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОДМВР-ЯМБОЛ ПРЕЗ 2017 Г.
Следваща В ДЕНЯ НА ВОДАТА - ИНИЦИАТИВА ЗА РЕМОНТ НА ЧЕШМА НА ХАЛКАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ПОЛУЧИХА ПРЕСТИЖНИ СЕРТИФИКАТИ НА „TARKETT“

По покана на Таркетт България, ученици от Сливенската гимназия по строителство и архитектура „Арх. Георги Козаров“, посетиха завода на Tarkett за производство на подови настилки в град Бачка Паланка (Сърбия). Това съобщи за Sliveninfo

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ ВЛАДИМИР РУСЕВ ПРЕДСТАВИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В РИМ ИДЕЯТА НА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА МЕЖДУ СЛИВЕН И ЯМБОЛ

На 15.10.2019 г., в посолството на Република България в Рим се проведе среща между Владимир Русев – председател на Полско-Българска Търговска Камара и Н. Пр. Тодор Стоянов – Извънреден и

Новини Сливен

МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 са тазгодишните победители в „Монбат Рали Сливен“ – втори кръг от българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей.

4 коментара

 1. her response
  април 17, 01:19

  … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sliveninfo.bg/продължава-постоянното-наблюдение-н/ […]

 2. cheap boat rental in miami
  май 09, 02:25

  … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: sliveninfo.bg/продължава-постоянното-наблюдение-н/ […]

 3. 티비위키
  юни 17, 21:42

  … [Trackback]

  […] Here you can find 87573 additional Information to that Topic: sliveninfo.bg/продължава-постоянното-наблюдение-н/ […]

 4. illuminati join
  август 15, 17:09

  … [Trackback]

  […] Information on that Topic: sliveninfo.bg/продължава-постоянното-наблюдение-н/ […]

Остави коментар

3 × two =