ПРОДЪЛЖАВА ПОСЕЩЕНИЕТО НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ В МАЙНЦ, ГЕРМАНИЯ

ПРОДЪЛЖАВА ПОСЕЩЕНИЕТО НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ В МАЙНЦ, ГЕРМАНИЯ

Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна с кмета на град Майнц по време на работно си посещение в германския град. Бяха водени разговори за финансовото състояние на общините, за предоставянето на електрозахранване, производство на ел.енергия, управление на отпадъците и др. В тази връзка беше организирано посещение в Общинската комунална компания Майнц /Mainzer Stadtwerke AG/.

„Тя управлява всички мрежи, свързани с електрозахранване, газоснабдяване, водоснабдяване, улично осветление, обществен транспорт, производство на ел. енергия, включително от възобновяеми източници, извозване и преработка на отпадъци и други услуги на територията на общността“, каза Стефан Радев.
Посещението на сливенския кмет е по покана на Даниел Гар, почетен консул на България в Германия и председател на Управителния борд на Общинската комунална компания в Майнц.

На място бяха разгледани изпълнени от нея проекти и представени теми от интерес за българските общини, някои от които се отнасят до нови водородни инсталации, фотоволтаични и вятърни инсталации, системи за обработка и използване на отпадъци. Кметът Стефан Радев информира, че е посетил и електроцентрала от няколко блока, един от които изгаря изцяло отпадъците и произвежда ток и топла вода. Днес предстои посещение на фотоволтаична централа и на предприятие по транспорт, което разполага с автобуси, ползващи водород.
Поканата от Даниел Гар бе отправена чрез Националното сдружение на общините в Република България. В четиридневното посещение участват кметове на още няколко общини. Целта е да се създадат нови контакти с партньори от Германия, да се обменят практики и решения, които насърчават развитието на технологиите, допринасят за устойчива икономика и за борбата с изменението на климата.

Майнц е пристанище на река Рейн и главен град на провинция Райнланд – Пфалц, населението му е от близо 210 000 души. Според някои източници, в него живеят близо 22 000 българи. Провинцията е дом на множество водещи индустриални концерни и компании, създаващи продукция с висока добавена стойност в областта на химията, фармацията, машиностроенето.

Предишна ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ
Следваща ТЯ НАПРАВИ ЕДИНАДЕСЕТО НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНОТО УЧИЛИЩЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ЗАЛА „МАЙ“ ТАЗИ ВЕЧЕР ПРЕДСТАВЯТ ТОМ 3 НА КНИГАТА „ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН“

Представянето на том 3 на книгата на д-р Симеон Табаков „Опит за история на град Сливен“ ще се състои тази вечер в зала „Май“ от 17.30 часа. В него ще

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА ФОРД

Водач, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 21 юни, около 21,20 часа, на улица „Освобождение“ патрулен екип е спрял за проверка лек автомобил „Форд

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА ДВИГАТЕЛ НА ЛОДКА В РАЙОНА НА ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

Криминалисти на РУ-Твърдица работят по кражба на двигател за лодка, заявена на 23 август. Кражбата е извършена през нощта на 22 срещу 23 август от лодка, собственост на 45-годишен жител