ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА СРЕЩУ АГРЕСИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“
18.04.2024 532 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА СРЕЩУ АГРЕСИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“

Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

Инициативата е насочена срещу агресията и тормоза в училищата. Има за цел да солидаризира обществото против насилието и осъзнаване на ценности като взаимопомощ, съпричастност, добротворството, състрадателност, милосърдие и хармонията в отношенията.

Каузата обединява усилията на местни институции, неправителствени организации, граждански групи  и медии за общи действия против агресията и тормоза чрез беседи с обществени личности, значими за града и за България, популярни и обичани от децата и младите хора.

Започналата през март инициатива вече е популярна в сливенските училища. Досега беседи с ученици проведоха Дора Куршумова, Станка Златева, Илиян Урумов, Дора Пондалова, инж. Снежана Кънева, д-р Юлия Бянкова. По време на беседите преобладава споделянето на ценности, собствен опит, житейски постижения. Личностите по човешки и непринудено говорят с децата за солидарност, емпатия, за добротворство и хармоничност в обществото и как това работи за развитието и хуманизирането му. Разказват истории от своя живот, предлагат алтернативи на гнева и агресията, които не са чужди на хората. Важно е обаче как се справяме с тях по добронамерен начин, без да нарушаваме правата на другите. Децата споделят кое ги води до агресивно поведение и защо не могат лесно да споделят и овладяват емоциите си. Лекторите от своя страна посочват модели на благополучие чрез добронамереност, почтеност, взаимопомощ. Те съветват децата как да контролират гнева, как да забравят и прощават, а също как  сътрудничеството между хората води и до солидаризиране на обществените отношения.

Лице на кампанията е актьорът и музикант Владимир Михайлов. Тя продължава до края на годината като в нея предстои да се включат още инфлуенсъри, влогъри, бизнес лидери богослови, психолози и известни лица като Любо Киров, Ники Кънчев, Дичо и други.

На 22 и 29 април предстоят срещи с актьорите Вяра Начева и Ивайло Гандев в ОУ „Димитър Петров“.

Предишна В СЛИВЕН ЗАДЪРЖАХА МЪЖ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД
Следваща ФОТОКОНКУРС „ЛИЦАТА НА БАЛКАНА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАРАНТИНИРАНИТЕ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ПОДВИЖНА КУТИЯ ОТ 24 ДО 31 МАРТ

Община Сливен напомня на гражданите, които са поставени под карантина или изолация, че имат право да гласуват с подвижна избирателна кутия на предстоящия вот на 4 април. За целта те

Новини Сливен

ЗА ПЕТИ ПЪТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЕСЕНЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Есенен футболен турнир ще се проведе за пети път. В него ще се включат 12 отбора от училища в населени места от общината. Организатори са Местната комисия за борба срещу

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СИРАК СКИТНИК“ НА ВЕЛИН ДИНЕВ

Носителят на наградата ,,Сирак Скитник” е сливенският художник Велин Динев. Престижният приз е част от Национална изложба за изобразително изкуство ,,Сливен 2018” и беше връчен след дългогодишно прекъсване от кмета