01.06.2022 0 618 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ПЛАНИНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ НА 12 ЮНИ В СЛИВЕН

Продължава записването за планинското състезание по колоездене „XCM Sliven Rocks“ в дисциплина Крос кънтри маратон, което ще се проведе в Сливен на 12 юни, съобщават от Колоездачен клуб „Блу Рокс“, които, заедно с Община Сливен и Българската федерация по колоездене, организират надпреварата. Към момента участие са потвърдили 33-ма състезатели от цялата страна. Крайният срок за регистрация е 5 юни 2022 в 24:00 часа, като могат да участват лицензирани състезатели с валидна застраховка, която покрива деня на надпреварата.

Шампионът Евгени Балев от клуба заяви, че стартът ще бъде даден на 12 юни в 9:00 часа от площад „Хаджи Димитър“. Поради големия интерес и желаещи да се включат, организаторите записват и нелицензирани участници, за които ще има отделно състезание, чийто старт ще бъде даден от 5 до 7 минути след колоездачите с лиценз.

„Организацията на това състезание е предизвикателство, което си струва, защото Сливен в миналото имаше голяма слава като град на колоезденето и искаме да я върнем. Това е начин да популяризираме колоезденето сред младите. Дисциплината на състезанието е много атрактивна и печели привърженици“, каза Балев.

Състезанието е част от Държавен отборен и личен шампионат в дисциплината XCM за 2022 и ще носи точки за съответните класирания. Може да се участва и в категория „Хоби“ при валиден лиценз към БФК.

Наградният фонд е 1 600 лева. Трасетата са късо дълго – 54 км с положителна денивелация малко над 2000 м и късо – 14.5 км с положителна денивелация от 500 м.

Предишна УЧЕНИЦИ ОТ ОУ"Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" ПОСЕТИХА ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ВТОРА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩИНИТЕ-ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В ЧЕСТВАНЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски участва в честването на 184 години от рождението на Хаджи Димитър. Той поднесе венец пред паметника на войводата на централния площад в града. В

Новини Сливен

ГЕОРГИ БАЛАБАНОВ, ВОДАЧ НА 21 МИР- СЛИВЕН, ПП ”БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД”: ЗА НАС ОТ „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД” НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕМ ЧАСТ ОТ СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

„Винаги сме били за конструктивен диалог, който да дава решения и политики, които да работят в интерес на хората”, това обяви Георги Балабанов в предаването „Беновска пита” на Радио К2.

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ НА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ ОТ МАГАЗИН НА ВЕРИГАТА „МЕРКАНТО“

29-годишен мъж е задържан за кражба на хранителни продукти от търговски обект в град Сливен. На 10 март служител в обекта е подал заявление за кражба на продукти на стойност