юни 1, 2022 0 217 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ПЛАНИНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ НА 12 ЮНИ В СЛИВЕН

Продължава записването за планинското състезание по колоездене „XCM Sliven Rocks“ в дисциплина Крос кънтри маратон, което ще се проведе в Сливен на 12 юни, съобщават от Колоездачен клуб „Блу Рокс“, които, заедно с Община Сливен и Българската федерация по колоездене, организират надпреварата. Към момента участие са потвърдили 33-ма състезатели от цялата страна. Крайният срок за регистрация е 5 юни 2022 в 24:00 часа, като могат да участват лицензирани състезатели с валидна застраховка, която покрива деня на надпреварата.

Шампионът Евгени Балев от клуба заяви, че стартът ще бъде даден на 12 юни в 9:00 часа от площад „Хаджи Димитър“. Поради големия интерес и желаещи да се включат, организаторите записват и нелицензирани участници, за които ще има отделно състезание, чийто старт ще бъде даден от 5 до 7 минути след колоездачите с лиценз.

„Организацията на това състезание е предизвикателство, което си струва, защото Сливен в миналото имаше голяма слава като град на колоезденето и искаме да я върнем. Това е начин да популяризираме колоезденето сред младите. Дисциплината на състезанието е много атрактивна и печели привърженици“, каза Балев.

Състезанието е част от Държавен отборен и личен шампионат в дисциплината XCM за 2022 и ще носи точки за съответните класирания. Може да се участва и в категория „Хоби“ при валиден лиценз към БФК.

Наградният фонд е 1 600 лева. Трасетата са късо дълго – 54 км с положителна денивелация малко над 2000 м и късо – 14.5 км с положителна денивелация от 500 м.

Предишна УЧЕНИЦИ ОТ ОУ"Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" ПОСЕТИХА ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ВТОРА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩИНИТЕ-ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖЕНА Е СЪС СЧУПЕНА РЪКА ПРИ ИНЦИДЕНТ В АВТОБУС НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

На 5 ноември, около 07,15 часа,е възникнал инцидент в автобус от обществения транспорт в град Сливен. Жена на 64 години е получила фрактура на ръката, след като е залитнала, след

Новини Сливен

В НОВА ЗАГОРА ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦ

Криминалисти са задържали извършител на кражба от игрална зала в  град Нова Загора. На 20 април, около 04,00 часа, 29-годишен мъж от град Нова Загора, криминално проявен, е откраднал сумата

Новини Сливен

ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ БЕБЕТА СЕ РОДИХА В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН

225 души са потърсили спешна помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 29 декември до 1 януари. Хоспитализирани са 95 от тях. Оказана е лекарска помощ на един пострадал при