ПРОДЪЛЖАВА ДОБРОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ОБЩИНА СЛИВЕН И ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА
01.04.2024 597 Прегледи

ПРОДЪЛЖАВА ДОБРОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ОБЩИНА СЛИВЕН И ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община Сливен отчетоха днес ръководствата на двете институции. Бяха обсъдени общите инициативи, свързани с повишаване на сигурността и безопасността на гражданите. Това стана по време на среща между кмета Стефан Радев и старши комисар Димитър Величков, по инициатива на Главния секретар на МВР – гл. комисар Живко Коцев. Целта е подобряване на съвместната работа по отношение превенция и противодействие на престъпността, пътната безопасност и сигурността на територията на общината. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът Румен Иванов, началникът на Регионалното управление на образованието Кристиана Добрева и ръководители на полицейски звена – комисар Димитър Кикьов, началник Отдел „Охранителна полиция“ в МВР-Сливен, гл. инспектор Борис Борисов – началник РУ-Сливен, гл. инспектор Марио Климентов – н-к сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и ст. инспектор Диаманди Диамандиев – н-к група „Оперативен анализ“.

Беше представен актуален анализ на състоянието и динамиката на оперативната обстановка, спецификите по безопасността на пътя и сигурността на населението.  Отчетоха се положителните практики в съвместната работа и необходимостта от надграждане на постигнатото в името на безопасността на населението.

Старши комисар Величков заяви, че по линия на оперативната обстановка се работи организирано, а всеки месец се извършват акции с цел противодействие на престъпността и движението по пътищата. Много е добра комуникацията и с изграденото видеонаблюдение в Общината, което помага при разкриване на престъпления. „Работим много добре с Община Сливен. Не оставяме възникнали проблеми да ескалират. Много добро партньорство имаме и с Регионалното управление по образованието“, каза Величков.

Кметът Стефан Радев припомни идеята за създаване на общинска полиция, която получи одобрението на комисар Величков и неговите колеги.

„Това, за което трябва да работим, е създаването на общинска полиция, за да са спокойни и сигурни хората, че се взимат мерки. Голям проблем е вандализмът. Не е редно да се руши направеното, защото всички искаме да живеем в по-добра среда и трябва да пазим създаденото“, каза Радев. Той информира, че по отношение на пътната безопасност Общината продължава да работи за подобряване на пътната инфраструктура и реализирането на проекти в тази посока, въпреки, че броят на автомобилите непрекъснато расте. Беше отчетена важната роля на Общинската комисия по безопасност на движението при решаването на казуси, свързани с пътната безопасност.

Димитър Митев информира, че в момента тече обсъждане на проект за промени в Наредбата за опазване на обществения ред, който е публикуван в сайта на Общинския съвет. Всеки, който има предложения, може да ги направи след като се запознае с предложенията за промени.

 

Предишна С НЕГО ЛОШО, БЕЗ НЕГО ПО-ЛОШО
Следваща ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТРИ ДЪРЖАВИ МЕРИХА СИЛИ В ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ЕДИН МАЛЪК ПРОПУСК В САЙТА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – СЛИВЕН

Един малък пропуск се набива на очи в сайта на Областна администрация – Сливен. Вече няколко месеца. Сигурен е случаен. Липсва името на човека, който изпълнява функциите на експерт връзки

Новини Сливен

БАВНО И ПОЛЕКА ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА“ НАПРЕДВА С ПО НЯКОЛКО МЕТРА

Строящата се 12-та година църква „Света Петка“ напредва бавно и полека. В момента бъдещият храм се затваря, установи проверка на Sliveninfo. „Миналата година Сливенска митрополия отпусна 50 хил. лева за

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОБСЪЖДА НА ЗАСЕДАНИЕ УТРЕ БЮДЖЕТА ЗА 2018 Г.

Заседание на Общински съвет-Сливен ще се проведе утре, 25 януари, от 9 часа в зала „Май“.  Днес се проведе пресконференция, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и