ПРОГРАМА ЗА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА „СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ“ 2024 Г.
07.05.2024 1412 Прегледи

ПРОГРАМА ЗА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА „СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ“ 2024 Г.

С концерт-спектакъл „Обичаите на България“ в Драматичен театър „Стефан Киров“ на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и официална церемония по запалване на огъня на площад „Хаджи Димитър“ ще бъде дадено началото на тазгодишните майски дни на културата „Сливенски Огньове“. Програмата и тази година обещава разнообразна и цветна палитра за всички възрасти, вкусове и интереси.

На 8 май ще бъде даден старт на XXVI Национален фестивал на детската книга, който ще продължи до 10 май.

На 10 май ще отбележим 184 години от рождението на Хаджи Димитър. В 10 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В 17 часа официално ще бъде открита реставрираната Къща-музей на сливенския воевода.

На 14 май в зала „Сливен“ ще бъдат връчени наградите на лауреатите на X Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“ – с участието на театрална трупа „Опит за летене“ и рок-група „Монолог“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“.

В навечерието на 24 май Община Сливен ще връчи традиционната награда „Аргира Жечкова“, която се присъжда на жена – учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

С множество прояви Община Сливен ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

Ден по-късно започва XXV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Дефилето на участниците ще започне от Градската градина в 17.15 часа, ще премине по булевард „Цар Освободител“ и ще стигне до площад „Хаджи Димитър“. Там ще се проведе официалната церемония по откриването на фестивала и концерта на всички участници. Фестивалът ще приключи с гала концерт на 27 май в Драматичен театър „Стефан Киров“.

„София филм фест в Сливен‘2024“ ще се проведе от 28 до 30 май.

С подробната програма можете да се запознаете на следния линк:

https://mun.sliven.bg/uploads/B9945F12C20D7B2B22E04981A25CA722

 

Предишна ПРЕДСТОИ НАЗЕМНО ТРЕТИРАНЕ НА ДЪРВЕСНА РАСТИТЕЛНОСТ В СЕРВИТУТА НА ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА
Следваща БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ДАНС ВОДИ ЛИСТАТА НА ЛЕВИЦАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТ АВТОМОБИЛА ГАСИХА ГОЛЯМ ПОЖАР ВЪВ ВОЛНА ЗОНА „ТЕРАСИТЕ“ КРАЙ СЛИВЕН

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в стопанска постройка към имот във вилна зона „Терасите“, край град Сливен. Сигналът е получен на 6 юли

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Разговор между английски джентълмени: – Прощавайте за въпроса, сър, но защо плувате в Темза със смокинг? – Извинен сте, сър! Но ще ви обърна внимание на факта, че вие плувате,

Новини Сливен

ПОСЛАНИЦИ НА СВ. ТРИФОН И СВ. ВАЛЕНТИН В НОВА ЗАГОРА

За поредна година 14 февруари донесе радост в Нова Загора. Момичета от Детска театрална школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева бяха специални посланици на Св. Трифон и Св. Валентин.