ПРОГРАМАТА НА ОБЩИНАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА – НАДГРАДЕНА И ПО-АТРАКТИВНА
януари 28, 2022 307 Прегледи

ПРОГРАМАТА НА ОБЩИНАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА – НАДГРАДЕНА И ПО-АТРАКТИВНА

И тази година в програмата за развитие на туризма на Община Сливен са заложени конкретни цели, дейности и прояви за превръщането на града във все по-атрактивна дестинация.

„Нашият град бе отличен с няколко награди и през изминалата година, което го превръща във все по-разпознаваема дестинация на туристическата карта. С новата програма сме се постарали да подобрим информационното обслужване към туристите, да участваме в редица платформи, включително и за продажба на билети за нашите събития“, посочи зам.-кметът по икономическото развитие Стоян Марков. В тази връзка той посочи, че през изминалата година интересът към Крепост „Туида“ се е повишил и тя е вече едно емблематично и разпознаваемо място за провеждането на културни събития. Освен това през тази година се очаква тя да бъде включена в Националната програма „Опознай България“ –  100-те национални туристически обекта“.

Марков посочи още, че сред основните приоритети за тази година, въпреки предизвикателствата от ковид кризата, е надграждане на качеството на предлагания туристически продукт, в това число и на партньорствата за популяризиране на туристическия потенциал на Сливен и региона.

„Община Сливен е заложила средства и за подобряване маркетинга на мастния туристически продукт, в това число реклама и участие в редица туристически борси и изложения“, отбеляза още Марков. Той допълни, че се разработват и нови туристически анимации и 3D визуализации, за по-голяма атрактивност на културно-историческите обекти, природни забележителности и др. Зам.-кметът припомни и за трите къщи-музеи в Сливен, които в момента се обновяват по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В заключение Стоян Марков благодари за ползотворната работа на всички местни и национални туроператори, местния бизнес, членовете на Консултативния съвет по туризма на Община Сливен, експерти и партньори.
Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2022 г. се приема на основание на чл. 11 (2) от Закона за туризма, в съответствие и за изпълнение на Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в България за периода 2014-2030 г.

Предишна КИЛЪР НАДУПЧИ КОЛАТА НА СЛИВНАЛИЯ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ТРЕНЬОРА ЛЮДМИЛ ГОРАНОВ С 80-ГОДИШНИЯ МУ ЮБИЛЕЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ АБСОЛВЕНТИТЕ НА ВИПУСК’ 2019 НА ИНЖЕНЕРНО – ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ И КОЛЕЖ – СЛИВЕН

На тържествена церемония в зала „Сливен“ днес бяха връчени дипломите на Випуск` 2019 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Технически университет – София. Официален гост на събитието беше

Новини Сливен

ЕДИН КЛИП И МНОГО НАДЕЖДИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА СЛИВЕН

Празник идва… Въпреки предизвикателствата, въпреки необходимостта да го посрещаме по различен начин. Той носи обаче така нужния ни лъч светлина в изолацията и хаоса от негативизъм. Младежи и девойки от

Новини Сливен

2 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

157 са новодиагностицираните с коронавирус. Направени са общо 6337 PCR теста за денонощието.Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 16 065, от които активни 4231. 187 са