ПРОВЕРЯВАТ ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ ЗА РИБА В СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

ПРОВЕРЯВАТ ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ ЗА РИБА В СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

В навечерието на Никулден екипи на Областната дирекция „Безопасност на храните“ засилват контрола в търговските обекти за риба.  На 1 декември  са извършени 12 проверки в търговски обекти. Осем от тях са осъществени в магазини за продажба на риба и рибни продукти. Нарушения не са констатирани.

По време на проверките в рибните магазини се следи за стриктното спазване на разпоредените  противоепидемични  мерки /редовна дезинфекция, дезинфектант на входа, носене на предпазни маски и др./. Проверява се документацията за произход на рибата, условията за съхранението й, сроковете на годност, етикетирането. Продажбата на открито е възможна след получено разрешение от общините и санкция от ОДБХ.

Ежедневният контрол на РЗИ, ДИТ, ОДБХ и ОД на МВР за спазване на разпоредените противоепидемични мерки продължава.

Предишна ПАДА ЦЕНАТА НА ВОДАТА В СЛИВЕН
Следваща КРЕПОСТ "ТУИДА" И ОБЕКТИТЕ НА СЛИВЕН С НОМИНАЦИЯ В НАГРАДИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДПС ИЗДИГАТ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА НОВА ЗАГОРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ

За първи път в своята история ДПС ще има кандидат за кмет на Нова Загора. „Решението да издигнем кандидат за кмет е на общинския и на областния съвет на партията.

Новини Сливен

ВЛИЗА В СИЛА ЗАБРАНА ЗА БРАНЕ НА ЛИПОВ ЦВЯТ ОТ ОБЩИНСКИ ОЗЕЛЕНЕНИ ПЛОЩИ И ДЪРВЕТА ПО УЛИЦИТЕ

Със заповед на кмета на Община Сливен с днешна дата се забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други

Новини Сливен

ТРАДИЦИОННИЯТ КАРАКАЧАНСКИ СЪБОР НА КАРАНДИЛА НЯМА ДА СЕ СЪСТОИ ТАЗИ ГОДИНА

Скъпи приятели, всяка година Сливен е домакин на Националния събор на каракачаните в България. Традиционно емблематичната местност „Карандила“, в края на август, се оглася от музиката и танците на каракачани