ПРОВЕРЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА БЪБРЕЦИТЕ СИ С БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“
04.12.2023 1290 Прегледи

ПРОВЕРЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА БЪБРЕЦИТЕ СИ С БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Медицинска лаборатория „ЛИНА” обявява новите си безплатни изследвания, които се извършват само срещу такса манипулация от 2 лв. До края на декември 2023 г. това са общ белтък и албумин. Анализите са достъпни за всички пациенти без значение дали са здравноосигурени или не. Те важат в самостоятелните лаборатории и манипулационни на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Препоръчително е да се извършват сутрин на гладно.

Безплатни изследвания при всяко посещение

Точно така! Няма ограничение на броя на безплатните анализи. Можете да поискате да Ви бъдат направени при всяко Ваше посещение без значение дали сте настоящ или нов пациент.

Защо да проследяваме нивата си на общ белтък и албумин и за какво може да са сигнал?

Общият белтък и албумин са два важни биохимични показателя, които играят ключова роля в оценката на здравословното състояние.

Диагностика

Ниската им концентрация в кръвта може да свидетелства за хронични бъбречни заболявания, хепатит, малабсорбционни синдроми и други. Тези анализи могат да помогнат при поставянето на диагноза и определянето на степента на нарушение.

Мониторинг на заболявания

При цироза на черния дроб, хронични бъбречни заболявания и ревматоиден артрит, редовното следене на нивата на общия белтък и албумин е от съществено значение. Това помага на лекарите да оценят ефективността на терапията и да коригират лечението при необходимост.

Оценка на хидратационния статус

Албуминът играе важна роля в поддържането на онкотичното налягане на кръвта. Неговата концентрация може да се използва за оценка на хидратационния статус на пациента. Ниските нива на албумин могат да сочат за дехидрация или заболявания, които довеждат до загуба на протеини.

Защо е важно общият белтък и албумин да се изследват заедно?

Изследването на общия белтък и албумин в комбинация е особено полезно, защото позволява на лекарите да извършват комплексна оценка на пациентите. Концентрацията на албумин и общия белтък може да бъде използвана за определяне на специфични промени в организма, които се проявяват при различни заболявания. Например, при пациенти с хронични бъбречни заболявания намалените нива на албумин и общия белтък могат да бъдат индикатори за по-сериозно увреждане на бъбреците. Съчетаването на тези два показателя предоставя по-голяма точност при диагностика и мониторинг на състоянието на бъбреците. Именно поради това лаборатория „ЛИНА” често включва тези показатели в безплатните си изследвания.

 

 

Предишна ДЖИП ГОРЯ НА УЛ. "РАКОВСКИ" В СЛИВЕН
Следваща ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПОСТАНОВИ УСЛОВНА ПРИСЪДА НА РУМЪНЕЦ ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛ НА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Поредна нарколаборатория разкриха криминалисти на РУ-Сливен в хода на специализирана операция по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. Рано сутринта на 3 април

Новини Сливен

ОСВОБОЖДАВАТ БИСЕРКА МИХАЛЕВА КАТО НАЧАЛНИК НА ОБРАЗОВАНИЕТО В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

До края на този месец или в началото на идния началничката на инспектората по образование в Сливен Бисерка Михалева ще излезе в пенсия, възможно е и да премине на друга

Новини Сливен

САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА БОРИС ДАМЯНОВ В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“

На 2 март от 18 ч. в галерия „Май” ще бъде открита самостоятелната изложба на Борис Дамянов. Той ще покаже акварели, нарисувани през последните две години. Борис Дамянов е роден  на