ПРОВЕРЕТЕ НИВАТА СИ НА АНТИТЕЛА НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА В „ЛИНА“
март 14, 2022 2176 Прегледи

ПРОВЕРЕТЕ НИВАТА СИ НА АНТИТЕЛА НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА В „ЛИНА“

В  периода 14-31 март 2022 г. медицинска лаборатория „ЛИНА” намалява цената на количествения си тест за антитела срещу COVID-19. До края на месеца изследването ще се извършва за 14 лв. вместо стандартните 19 лв. За него се взема кръвна проба, като предварително  записване на час не е необходимо. Достатъчно е да посетите най-близката до Вас лаборатория „ЛИНА”.

Кога да си направите тест за антитела?

Препоръчително е тестът да се прави от 1 до 3 седмици след преболедуване, контакт със заразен или съмнения за безсимптомно протичане на COVID-19. И поне 2 седмици след завършен курс на имунизация или бустерна доза ваксина. В тези периоди антителата трябва да са достигнали своя пик и е най-подходящо да бъдат измерени. Няма краен срок след това, в който можем да се изследваме.

При пациентите стойностите на антителата се задържат различен период от време, като това зависи от индивидуалните особености на имунната система. Могат да започнат да спадат относително бавно или по-бързо, като това зависи от редица фактори и средата, в която живеем или работим (например медици в COVID-19 отделения могат да имат постоянно високи стойности). Повишаването на антителата ни може да се дължи на нова среща с вируса и активиране на имунитета и др. Затова е добре да ги проследяваме периодично на 2-3 месеца.

Преболедувалите пациенти могат да проверят общото си здравословно състояние, като паралелно с теста за антитела направят и някой от профилактичните пакети с изследвания на намалени цени в лаборатория „ЛИНА”. През март и април те са общо 10. Повече за тях можете да откриете тук: https://bit.ly/3Iy8kBe

Предишна ПРОЕКТ ЗА БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2022 Г. - ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА 21.03.2022 Г.
Следваща „ПАЯКЪТ” НА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ – СЛИВЕН ХВАЩА САМО СТАРИ И ЕВТИНИ КОЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че на 19.11.2020г. (четвъртък) до 14:00ч. поради извършване на авариен ремонт ще бъде прекъснато водоподаването на кв. „Георги Данчев“, кв. „Стоян Заимов“, кв.

Новини Сливен

ПУСКАТ АВТОМОБИЛНОТО ДВИЖЕНИЕ ПО ПРОБИВА НА УЛИЦА „Г. С. РАКОВСКИ“ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

Община Сливен и Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Сливен уведомяват гражданите, че от 2 януари 2019 г. ще бъде пуснато автомобилното движение по пробива на ул. „Г.

Новини Сливен

37-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

Служители на РУ-Сливен са задържали 37-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. При задържането  в него са намерени наркотици. На 25 май при специализирана операция на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен