ПРОВЕРЕТЕ БЕЗПЛАТНО НИВАТА СИ НА КРЪВНА ЗАХАР И ПИКОЧНА КИСЕЛИНА В „ЛИНА”
08.04.2024 721 Прегледи

ПРОВЕРЕТЕ БЕЗПЛАТНО НИВАТА СИ НА КРЪВНА ЗАХАР И ПИКОЧНА КИСЕЛИНА В „ЛИНА”

До края на април 2024 г. можете да комбинирате посещението си в „ЛИНА” с безплатни изследвания на кръвна захар и пикочна киселина. Анализите се извършват в самостоятелните филиали на лабораторията в страната по желание на пациента, като за тях има единствено такса венепункция от 2 лв.

Целта на тази скринингова кампания е да насърчи както младите, така и по-възрастните от нас да обръщат по-голямо внимание на здравето си. Именно затова безплатните анализи са достъпни за всички, като няма ограничение в броя на извършването им. Това означава, че могат да бъдат направени при всяко посещение в лабораторията.

Защо периодичното изследване на кръвна захар и пикочна киселина е важно?

Високите нива на кръвна захар могат да са сигнал за диабет, а високите нива на пикочна киселина за подагра. Редовното им измерване може да помогне за ранното откриване и диагностициране на тези заболявания или за по-добрия им контрол при вече провеждащо се лечение.

Важно е да се знае, че повишените стойности на кръвна захар могат да окажат негативно въздействие и върху функцията на сърцето, бъбреците и нервната система, водейки до съпътстващи заболявания. Според специалистите съществува връзка между захарния диабет и подаграта. Повишени нива на пикочна киселина могат да влошат инсулиновата резистентност, което е предпоставка за развитие на диабет. И обратно – хора, страдащи най-често от захарен диабет тип II, са по-склонни към развитие на подагра.

Изследванията се извършват сутрин на гладно

Важно условие за точни резултати е изследванията да се извършват сутрин на гладно след 12-часова хранителна пауза. За тях можете да посетите всеки от самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Плевен, Сливен и Ямбол. Направление от лекар Не е необходимо.

Предишна КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ РОМСКАТА ОБЩНОСТ В ОБЩИНА КОТЕЛ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ
Следваща ПИЯНА ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА Е ХВАНАТА ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАКСИНИТЕ ЗА НЮКЯСЪЛСКА БОЛЕСТ ПО ПТИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ БЕЗПЛАТНИ ЗА СТОПАНИТЕ

След решение на Общинската епизоотична комисия днес нейните членове се срещнаха с кметовете на населени места. Повод за това е разпространението на нюкясълска болест по птиците и инфлуенца /птичи грип/.

Новини Сливен

СЪС СПОРТЕН ПРАЗНИК ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ОБЛАГОРОДЕНИЯТ ПАРК ЗА СПОРТ И ОТДИХ ОКОЛО ЗАЛАТА НА КЛУБ ПО БОРБА „СТАНКА ЗЛАТЕВА“ В СЛИВЕН

Със спортен празник, на 28 април, ще бъде открит облагороденият парк за спорт и отдих около залата на Клуб по борба „Станка Златева“ в Сливен. В програмата са включени турнир

Новини Сливен

ПОКРИВ Е ИЗГОРЯЛ ПРИ ПОЖАР НА УЛ. „САМУИЛОВСКО ШОСЕ“ В СЛИВЕН

Небрежност при боравене с открит огън е причина за възникване на пожар в частен имот на ул. „Самуиловско шосе“ в град Сливен.  Сигналът е получен на 10 юни в 12,40