ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА  СЪПРИЧАСТНОСТ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ/СПИН И ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ, ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ И СЕКСУАЛНО ПРЕНОСИМИ ИНФЕКЦИИ 15-22 МАЙ 2023 Г.
май 12, 2023 352 Прегледи

ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ/СПИН И ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ, ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ И СЕКСУАЛНО ПРЕНОСИМИ ИНФЕКЦИИ 15-22 МАЙ 2023 Г.

В периода 15-22 май 2023 г. ще се проведе Европейската седмица на изследване за ХИВ, вирусни хепатити тип B и тип C и сексуално преносими инфекции и отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН (International AIDS Candlelight Memorial).

Европейската седмица на изследването (ETW) стартира от инициативата EuroTEST преди 10 години като начин за обединяване на европейските усилия за повишаване осведомеността относно ползите от ранното изследване за ХИВ, хепатит тип B (HBV), хепатит тип C (HCV) и сексуално преносими инфекции (СПИ) сред изложените на риск и да насърчават достъпа им до изследване. През всички тези години ETW е призната като ефективна кампания за увеличаване на възможностите за изследване и осъзнаване на важността на тестването. Допълнителна информация може да бъде открита на официалната страница на Европейската седмица на изследването: https://www.testingweek.eu/about-european-testing-week/

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е повод да се повиши обществената информираност за начините на предаване на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции, да се мотивират хората за отговорност към собственото здраве и да спомогне за тестване за ХИВ.

„Във връзка с това в периода от 15.05.2023г. до 22.05.2023г. включително, РЗИ-Сливен организира Седмица на отворените врати“ и предоставя възможност на всички желаещи за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, вирусни хепатити тип В, тип С и сифилис в Лабораторията за вирусологични изследвания на РЗИ на адрес : ул. „П.Яворов“ № 1 всеки работен ден от 9.00. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 14.00ч.

 

РЗИ Сливен

Предишна НА 12 МАЙ – НАГРАДИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН
Следваща НАВЪРШВАТ СЕ 20 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАФИКЪТ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ Е ЗАПЪЛНЕН, ЗАПИСВАНЕТО ПРИКЛЮЧИ

Графикът за записване за безплатни очни прегледи на 7 юли е  запълнен много бързо, особено за възрастни пациенти и записването приключи. Предвид ограничения брой хора, които могат да бъдат прегледани,

Новини Сливен

ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ БОЯДИСАХА ЯЙЦА В ЦЕНТЪРА НА КОТЕЛ

На Велики четвъртък деца и възрастни от Котел се включиха в боядисването на великденски яйца, което по традиция се организира по инициатива на кмета на Община Котел – Коста Каранашев.

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: БЛИЗО 200 НАРУШЕНИЯ НА ПЕШЕХОДЦИ СА УСТАНОВЕНИ ПО ВРЕМЕ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ

С цел намаляване броя на пътните произшествия с пешеходци на територията на ОДМВР-Сливен от 8  до 13 януари се проведе специализирана операция, разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция” . Екипи