ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА СЕКЦИОННИТЕ И ПОДВИЖНИТЕ СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ В ОБЩИНА СЛИВЕН
юни 1, 2021 399 Прегледи

ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА СЕКЦИОННИТЕ И ПОДВИЖНИТЕ СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Във връзка с насрочените на 11 юли  Парламентарни избори, днес кметът Стефан Радев проведе консултации за състава на секционните и подвижните секционни избирателни комисии в община Сливен. На тях присъстваха представители на парламентарно представени партии и коалиции, регистрирани за предстоящите избори.

181 ще бъдат избирателните секции на територията на община Сливен, като 48 от тях ще бъдат от 6-членен състав, а 133 – от 8-членен.Общият брой на ангажираните в комисиите е 1352души.Допълнително ще се уточнява броят на подвижните секционни избирателни комисии.

Консултациите протекоха конструктивно, като представителите на партиите и коалициите успяха да постигнат съгласие за съставите на избирателните комисии.

Поименните списъци за СИК, включително и списък на резервните членове, които да заместят предложените лица в случаите, предвидени в Изборния кодекс, следва да бъдат представени в Общинска администрация в срок до 4 юни.В срок до 10 юни кметът Радев ще представи в РИК-Сливен поименно предложение за състави на СИК.

 

 

Предишна КАТЯ КОЛЕВА ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО РАЙОНЕН ПРОКУРОР НА СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕН – МНОГОЛЮДЕН И ЦВЕТЕН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО, 1 ЮНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРЯВА НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП ДО ОНЛАЙН ПЛАТФОРМАТА „КНИГОВИЩЕ.БГ“

Кметът Стефан Радев присъства на откриването на новата учебна година в Основно училище „Д-р Иван Селимински“-Сливен, където се състоя церемония само за първи и пети клас поради противоепидемичните мерки. На

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ АЛПИНИСТИ ОТ СЛИВЕН

По повод 60 години от създаването на Алпийски клуб „Сините камъни“ – Сливен, изявени алпинисти от града получиха паметни значки и грамоти. Отличията им връчи кметът Стефан Радев на церемония

Новини Сливен

ПОЛИЦАЙ ОСЪДИ СЛИВНАЛИЯ, КОЙТО ГО ОБИЖДАЛ И ПУСНАЛ КЛИП ВЪВ ФЕЙСБУК

Сливенски полицай осъди мъж, който го обиждал, записал обидите на телефон и ги пуснал във фейсбук. Присъдата е на Районен съд – Сливен за случка от 22 декември миналата година.