ПРОВЕДЕ СЕ 44-ТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – НОВА ЗАГОРА
15.11.2022 495 Прегледи

ПРОВЕДЕ СЕ 44-ТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – НОВА ЗАГОРА

Нейчо Минчев– общински съветник от 2003 година и досегашен председател на Постоянна комисия по противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, е новият председател на Общински съвет Нова Загора. Той бе избран с тайно гласуване, наложило се поради оттеглянето по собствено желание на досегашния председател Бояна Гидикова. След като г-н Минчев получипожелания за успех и мъдри решения за благото на новозагорци, той благодари, от името на всички съветници и Общинското ръководство, на досегашния председател Бояна Гидикова с красив букет.

Заседанието продължи в делови тон като бяха приети: Предложението за дейността на читалищата в община Нова Загора и Програма за развитие на читалищната дейност в община Нова Загора за 2023г.; Предложение за прекратяване на „Общински пазари – Н. З.“ ЕООД, гр. Нова Загора чрез ликвидация и преминаване на дружеството към Община Нова Загора; Предложение за упълномощаване на представител в извънредно Общо събрание на „ВиК – Сливен“ ООД, което ще се проведе на 16.11.2022г.;Предложение относно упълномощаване на представител в извънредно Общо събрание на МБАЛ „Д-р Иван Селимински – Сливен“АД, гр. Сливен; Предложение за изменение на Бюджета на Община Нова Загора за 2022г. и др.

В края на заседанието, председателят Нейчо Минчев предостави възможност за питания, обръщения и декларации.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: МОЖЕМ ДА ЧЕРПИМ МНОГО ПОЛЕЗЕН ОПИТ ОТ ЕФЕКТИВНИТЕ ОБЩИНСКИ ПОЛИТИКИ В МАЙНЦ
Следваща НАД 120 ДУШИ ИЗМЕРИХА КРЪВНАТА СИ ЗАХАР ПО ВРЕМЕ НА ИНИЦИАТИВАТА НА МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

35 ГОДИНИ НА СЦЕНА ОТБЕЛЯЗА ДЮФА „ЗАГОРЧЕТА“

С голям концерт спектакъл, който се проведе на 8 октомври, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета” отбеляза своя 35-ти юбилей. Няколко поколения танцьори, свързани емоционално с фолклорния ансамбъл, представиха на публиката разнообразна

Новини Сливен

КРЕПОСТ „ТУИДА“ ОТЧИТА РЪСТ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН НА 2023 Г.

Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантична и средновековна крепост „Туида“. От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г., един от най-атрактивните сливенски туристически обекти е посетен от

Новини Сливен

ДЕТСКА ГРАДИНА „ДЕТСКИ РАЙ“ В СЛИВЕН РАБОТИ В НОРМАЛЕН РЕЖИМ

Детска градина „Детски рай“ работи по обичайния си график, заяви днес пред журналисти зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Там бе регистрирано огнище на COVID-19 сред педагогическия и непедагогическия персонал.