ПРОВЕДЕ СЕ ФОЛКЛОРЕН КОНЦЕРТ „МОЯТА НОВА ЗАГОРА ПРАЗНУВА“ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАДА – ПЕТКОВДЕН

ПРОВЕДЕ СЕ ФОЛКЛОРЕН КОНЦЕРТ „МОЯТА НОВА ЗАГОРА ПРАЗНУВА“ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАДА – ПЕТКОВДЕН

На 7 октомври, на централния площад, се проведе Фолклорен концерт „Моята Нова Загора празнува“ по повод празника на града – Петковден. С много веселие и любов към родното и българския фолклор, Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков -1870“ организираха един колоритен празник с талантливи изпълнители от общината.

Сред многобройните гости, дошли да се насладят на кръшните танци и магията на народните песни, бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева заедно със своя екип, както и общински съветници от Общински съвет – Нова Загора.

Неуморимите участници разгърнаха цялото фолклорно богатство на България пред възторжената публика, която бурно и развълнувано ги аплодираше.

Под топлото октомврийско слънце първи на сцената излязоха прекрасните деца от Танцова формация „Димитров“ и фолклорна група „Лазарче“ при НЧ „Д. П. Сивков – 1870“, които завладяха присъстващите с атрактивните си и динамични движения.След тях Фолклорна формация „Аглея“ към ОШИ „Илия Аврамов“ и Танцов състав „Купонджии“ изпълниха всички сърца с гордост и наслада пред изяществото и красотата на българския фолклор и култура, които пресъздадоха с невероятните си изпълнения.Зазвучаха вълшебните песни, придружени с ритъма на танците на Фолклорна група „Мъжки глас“ и Фолклорна група „Неранза“ при НЧ „Напредък – 2001“; Фолклорен състав „Балига“; Фолклорна формация „АЕДА“; ДЮФА „Загорчета“.

За финал на колоритния фолклорен поздравителен концерт поставиха изпълнението на Танцова школа „All Steps“И както традицията повелява, новозагорци се хванаха на пъстро и обединяващо хоро.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ОСЕМНАДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА ФОЛКЛОРНИЯ СЪБОР-НАДПЯВАНЕ "ЗАГОРЕ ПЕЕ"
Следваща РЕТРО ПАРАД ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШЕСТИ БЕЗПЛАТЕН КАСТРАЦИОНЕН МАРАТОН В СЛИВЕН

Екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари и техници от ASNI пристига отново в Сливен. Те ще осъществят 6-та поредна безплатна кампания за кастрация на домашни любимци, дворни кучета и котки и

Новини Сливен

ВОЕННИЯТ СТАДИОН СЕ РАЗДЕЛЯ НА ТРИ ОБЕКТА ЗА СПОРТНИ ЦЕЛИ

Общинската администрация в Сливен предлага Военният стадион да се раздели на три обособени обекта, които да се използват за спортни цели. Това става ясно от предложението на администрацията, чието одобрение

Новини Сливен

СПЕЦИАЛИСТ ПО ПОЗИТИВНА ПСИХОТЕРАПИЯ И ХИПНОЗА ЗАПОЧВА РАБОТА В СЛИВЕН

Тя може да ви лекува чрез хипноза. Да ви преспи за 40-50 минути, а когато се събудите, да сте нов човек. За първи път в Сливен започва дейност Весела Гологанова,