ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ЗИМНАТА ПОДГОТОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ЗИМНАТА ПОДГОТОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за готовността на общините и институциите за зимния сезон.

В срещата взеха участие заместник-областният управител Антоний Андонов, директорът на Областно пътно управление инж. Митко Иванов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Владимир Демирев, ресорните заместник-кметове и експерти от общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, началниците на сливенските клонове на ЕСО – ЕАД София и ЕВН ЕР Юг ЕАД, главният инженер на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ЕООД.

По време на работната среща общините, фирмите доставчици на ток и вода, пътните, аварийните и полицейските служби докладваха готовността си за работа при зимни условия и за обезпечаване нормалния живот на населението от област Сливен през зимата в няколко пункта: зимна поддръжка на пътната инфраструктура и наличност на снегопочистваща техника, обезпечаване на неотложната медицинска помощ в населените места, осигуряване на транспорт, горива и отопление за учебните, социални и здравни заведения, снабдяване на населението със стоки и услуги от първа необходимост, мерки за бързо отстраняване на аварии по електро- и водопреносната мрежи, финансова обезпеченост на общините за извършаване на аварийно-възстановителни работи и др.

Констатирано бе, че всички структури са създали необходимата организация, изготвили са планове за действие с комплекс от превантивни и аварийни мерки за справяне с тежки зимни ситуации и са осигурили съответния финансов ресурс за тяхното прилагане. Подчертано бе, че институциите и общините в област Сливен работят в добър синхрон и са натрупали значителен опит за справяне с критични ситуации.

От страна на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Сливен за пореден път бе акцентирано върху недобросъвестното поведение на водачи на МПС, които не спазват наложените ограничения и забрани по планинските пътища и често се налага да бъдат спасявани в преспите. Това понякога излага на недопустими рискове служителите на аварийно-спасителните служби и изисква неоправдан финансов ресурс. В тази връзка ще бъдат предприети сериозни мерки и ще се действа единствено според законовите разпоредби, решиха участниците в работната среща.

Друг дискутиран проблем бе забавилото се обезпечаване на населението от планинската част на област Сливен с дърва за огрев. Процесът ще бъде наблюдаван детайлно от всички оторизирани институции, за да се пресекат злоупотреби, категорични бяха участниците в работната среща.

Предишна "ПАЛИРРИЯ - БЪЛГАРИЯ" ЕАД СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА ПО ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО НА НОВА ЗАГОРА
Следваща ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И ПРАЗНИКА НА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С 20,5 ПРОЦЕНТА СПАДНА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

С близо 20,5 процента бе намалена заболеваемостта в област Сливен през изминалата седмица в сравнение с предходната,  съобщиха от Областния кризисен щаб. В периода от 19 до 25 април бяха установени

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КРАВЕФЕРМА

На 15 февруари,  около 09,00 часа,  е възникнал пожар в помещение за животни, собственост на 58- годишен мъж в село Коньово. Произшествието е ликвидирано в 11,00 часа от екип на

Новини Сливен

ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 В ПЕРИОДА ОТ 01.08.2021Г. ДО 31.08.2021Г. В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта,