ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ЗИМНАТА ПОДГОТОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
29.10.2022 515 Прегледи

ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ЗИМНАТА ПОДГОТОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за готовността на общините и институциите за зимния сезон.

В срещата взеха участие заместник-областният управител Антоний Андонов, директорът на Областно пътно управление инж. Митко Иванов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Владимир Демирев, ресорните заместник-кметове и експерти от общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, началниците на сливенските клонове на ЕСО – ЕАД София и ЕВН ЕР Юг ЕАД, главният инженер на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ЕООД.

По време на работната среща общините, фирмите доставчици на ток и вода, пътните, аварийните и полицейските служби докладваха готовността си за работа при зимни условия и за обезпечаване нормалния живот на населението от област Сливен през зимата в няколко пункта: зимна поддръжка на пътната инфраструктура и наличност на снегопочистваща техника, обезпечаване на неотложната медицинска помощ в населените места, осигуряване на транспорт, горива и отопление за учебните, социални и здравни заведения, снабдяване на населението със стоки и услуги от първа необходимост, мерки за бързо отстраняване на аварии по електро- и водопреносната мрежи, финансова обезпеченост на общините за извършаване на аварийно-възстановителни работи и др.

Констатирано бе, че всички структури са създали необходимата организация, изготвили са планове за действие с комплекс от превантивни и аварийни мерки за справяне с тежки зимни ситуации и са осигурили съответния финансов ресурс за тяхното прилагане. Подчертано бе, че институциите и общините в област Сливен работят в добър синхрон и са натрупали значителен опит за справяне с критични ситуации.

От страна на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Сливен за пореден път бе акцентирано върху недобросъвестното поведение на водачи на МПС, които не спазват наложените ограничения и забрани по планинските пътища и често се налага да бъдат спасявани в преспите. Това понякога излага на недопустими рискове служителите на аварийно-спасителните служби и изисква неоправдан финансов ресурс. В тази връзка ще бъдат предприети сериозни мерки и ще се действа единствено според законовите разпоредби, решиха участниците в работната среща.

Друг дискутиран проблем бе забавилото се обезпечаване на населението от планинската част на област Сливен с дърва за огрев. Процесът ще бъде наблюдаван детайлно от всички оторизирани институции, за да се пресекат злоупотреби, категорични бяха участниците в работната среща.

Предишна "ПАЛИРРИЯ - БЪЛГАРИЯ" ЕАД СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА ПО ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО НА НОВА ЗАГОРА
Следваща ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И ПРАЗНИКА НА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЖГЕРБ-СЛИВЕН УЧАСТВАХА В ЛЯТНА АКАДЕМИЯ 2022 НА ЖЕНИ ГЕРБ

Лятната академия на ЖГЕРБ започна с послание за мир и анализ на политическата обстановка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Заявката на ръководството на ЖГЕРБ е, че жените на ГЕРБ

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

Уважаеми клиенти,поради авария ще бъде прекъснато топлоподаването на 19.1.2024г. от 10.00ч. до 14.00ч. в кв. Дружба бл.27, бл.28, бл.29, бл. 32, бл.33, бл.34, бл.35 и бл.36 . Дружеството се извинява

Новини Сливен

КОЛЕДАРИ ОТ ЕЛЕНОВО ПОЗДРАВИХА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА

Подранили коледари от с. Еленово огласиха сградата на Община Нова Загора сутринта на 23 декември. Самодейната младежка коледарска група към НЧ „Светлина – 1908” пристигна в дома на Общината, за