ПРОВЕДЕ СЕ ПУБЛИЧНА СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В СЕЛО ЧИНТУЛОВО
11.07.2023 1148 Прегледи

ПРОВЕДЕ СЕ ПУБЛИЧНА СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В СЕЛО ЧИНТУЛОВО

Областният управител Минчо Афузов се срещна с жителите на село Чинтулово. Повод за публичната среща бе ескалиращият многогодишен проблем с водоснабдяването на населеното място. В обсъжданията с жителите на селото участие взе и управителят на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов.

Жителите на Чинтулово се оплакаха от тежко безводие – особено в някои части на селото, и от многобройните дадени, но неизпълнени до момента обещания за подобряване на ситуацията. Негодуванието на хората бе насочено и към несправедливото разпределение на водния ресурс, тъй като част от населението получава добро водоснабдяване без да плаща, а друга немалка част от клиентите на ВиК са редовни платци, но често остават без вода, което е крайно неприятно и недопустимо в летните месеци.

След провелата се оживена дискусия стана ясно, че новото ръководство на водоснабдителното дружество търси решения и проучва възможностите за увеличаване на водния дебит за Чинтулово чрез нов сондаж. Това обаче не може да реши дългосрочно съществуващия проблем – поради значително завишената консумация на вода, на фона на остарялата водоснабдителна мрежа, проектирана през 70-те години за три пъти по-малко по численост население.

Според областния управител г-н Афузов, през последните години са пропуснати редица възможности за проектиране и финансиране по оперативните програми на нов воден цикъл за село Чинтулово, което би решило устойчиво проблема с водоснабдяването на населеното място. „Ако това беше направено, сега нямаше да се налага да тушираме назряващото напрежение“, добави той.

От страна на управителя на ВиК – Сливен бе поет ангажимент да бъдат предприети действия за ограничаване и преустановяване на неправомерните присъединявания към водопреносната мрежа.

Жителите на Чинтулово заявиха сами, че са склонни да приемат регламентиран и предвидим воден режим, стига да получат разрешение за това от местната власт.

Предишна МТК "ТУНДЖА ЖРЕБЧЕВО" ГРАД НОВА ЗАГОРА ОРГАНИЗИРА СПОРТЕН ПРАЗНИК КРАЙ ТУНДЖА
Следваща ЗАЛОВИХА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА КАМИОН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

Водач с алкохол над 2,00 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 9 август, около 02,00 часа, на бул.“Илинденско въстание“, е извършена проверка на 58-годишния Д.Г. от

Новини Сливен

„ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ ВЪЗОБНОВЯВА РАБОТАТА СИ ОТ ЧЕТВЪРТЪК

Във връзка с изтичането на извънредното положение, обявено от Народното събрание до 13 май, Общинското предприятие „Градска мобилност“ подновява своята дейност и Синя зона-Сливен отново става платена от 14 май.

Новини Сливен

ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА ПСИХОЛОЖКА ДАВА КОНСУЛТАЦИИ В ЦЕНТЪР „СЕНС“

Центърът за консултация и психотерапия „Сенс“ се намира на ул. Лъдженска в Сливен. В него дават консултации елитни български психолози. Една от тях е Радост Овагимян, която е ръководител на