ПРОВЕДЕ СЕ ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА СОСЗР В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ
23.02.2024 1843 Прегледи

ПРОВЕДЕ СЕ ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА СОСЗР В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Вчера в залата на Военния клуб  се проведе Общо годишно отчетно събрание на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва“(СОСЗР) от Област Сливен.

Гости на форума бяха областният управител инж. Маринчо Христов, кметът на Община Сливен Стефан Радев, Кольо Милев-бригаден генерал и председател на СОСЗР , председателят на Общинския съвет Димитър Митев, полковник Любомир Вачев –командир на Центъра за подготовка на специалисти, майор Митко Манев-председател на общинското ръководство на съюза и др.

По традиция мероприятието започна с химна на Република България и с тържествено посрещане на знамето на СОСЗР, след което с едноминутно мълчание, гостите в залата почетоха и паметта на покойните вече негови членове.

Областният управител приветства участниците в събитието, като им пожела да бъдат здрави и единни.

„Винаги съм се възхищавал на българския офицер, защото Вие сте хора на дисциплината, на реда и отговорността. Вие имате какво да предадете на съвременното общество, което наистина има нужда от добър пример, какъвто е Вашият.“ каза още в речта си Маринчо Христов.

Поздравления бяха отправени още от кмета Стефан Радев и от други гости.

Председателят на Областната организация на СОСЗР бригаден генерал Кольо Милев прочете доклад за дейността на съюза през изминалата 2023г., която  той не спира да осъществява, въпреки трудностите в световен и национален мащаб. Основната цел в неговата работа е организационното укрепване, защото според думите на генерала: „ Да бъдеш член на СОСЗР е въпрос на лично усещане за принадлежност към определена група, която те свързва с професионалното минало“.

По информация от Министерството на отбраната в страната са регистрирани над 56 военно-патриотични организации от сферата на сигурността и отбраната. През изминалия отчетен период в редиците на организацията са приети над 25 нови членове. Структурирани са Областен и Общински съвети към съюза, с което се бележи добър старт за провеждането на добра социална и патриотична дейност, както и за планиране дейността на организацията. В доклада бяха отчетени още участия в различни национални празници и събития с голяма обществена значимост.

В хода на отчетното събрание се чуха и различни предложения за бъдещото развитие на СОСЗР и за достойното съществуване на неговите членове.

В края на заседанието областният управител и гостите получиха подарък- биографична  книга и автограф от Янко Янков- заместник командир на Първия български батальон „Сини каски“ в Камбоджа.

Предишна ИЗВЕСТЕН ФОТОГРАФ Е ЗАГИНАЛ СЛЕД ЖЕСТОК ПОБОЙ
Следваща НА СЦЕНАТА НА СЛИВЕНСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА ПОСТАНОВКАТА „ХИЛЯДА И ВТОРИЯТ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ГЕОРГИ КИЛОГРАМСКИ ПОЛУЧИ ОТЛИЧИЕ ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ

Д-р Георги Килограмски получи Значка на град Сливен за особени заслуги при изпълнение на служебния си дълг и отстояване на обществено значими интереси. Високото отличие му бе връчено от кмета

Новини Сливен

ЮГОИЗТОЧНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ВИ ПОЖЕЛАВА СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

В навечерието сме на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово. Той носи в себе си най-ярките послания за нов живот и вяра, любов и съпричастност. Великден е времето, когато изричаме

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНАТА Е ОРГАНИЗАТОР И ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ВСИЧКИ ПРОЕКТИ, ПО КОИТО СЕ РАБОТИ, НО БЕНЕФИЦИЕНТИ СА ГРАЖДАНИТЕ И ДЕЦАТА НА СЛИВЕН

Близо 5,3 млн. лв. инвестира община Сливен в образователна инфраструктура. От днес започна ремонт на четири детски градини по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“. 5 290 433 лева