ПРОВЕДЕ СЕ ОСЕМНАДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА ФОЛКЛОРНИЯ СЪБОР-НАДПЯВАНЕ „ЗАГОРЕ ПЕЕ“

ПРОВЕДЕ СЕ ОСЕМНАДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА ФОЛКЛОРНИЯ СЪБОР-НАДПЯВАНЕ „ЗАГОРЕ ПЕЕ“

В навечерието на Петковден, на 8 октомври, след две години прекъсване, В Нова Загора отново си дадоха среща самодейните таланти от пенсионерските клубове. Над 200 души се видяха в театралната зала на НЧ „Д. П. Сивков – 1870” със стари приятели и познати, забавляваха се и пяха от сърце и душа в 18-то издание на събор-надпяване „Загоре пее“ организиран от Община Нова Загора и „Съюз на пенсионерите – 2004”, под патронажа на г-жа Галя Захариева, кмет на Общината.

Своеобразният празник на българските ценности и традициите започна със специалния поздрав на Вокална група „Златен грозд“ към Народно читалища „Светлина-1872“, с. Кортен. След тяхното изпълнение на песента „Ширнали се блоковете“ всички присъстващи приветства председателят на „Общински съюз на пенсионерите – 2004” Христо Димитров. Самодейците бяха поздравени и от Васил Ангелов –председател на Областния съвет на „Съюза на пенсионерите Обединени-2004“, гр. Сливен.

Символично начало на продължилото цял ден надпяване постави кметът на община Нова Загора Галя Захариева. Г-жа Захариева на членовете на пенсионерските клубове в общината, че, с голяма любов, успяват да превърнат фолклорния събора „Загоре пее“ в празник на традициите и приемствеността, доказващ богатата духовност и здрави корени на българите. Тя използва приятното задължение да открие събора-надпяване , за да пожелае на всички много здраве, дълголетие и оптимизъм!

На сцената тази година първи представиха своите песни Фолклорна група при ПК „Загоре“ с худ. ръководител Георги Петков, последвани от още 27 групови и индивидуални изпълнения. След часове, изпълнени с много настроение, усмивки и красиви фолклорни мелодии, музикалният форум завърши с обещание за нови срещи и пожелания за много здраве и творчески успехи.

Предишна РУМЕН РАДЕВ В ЯМБОЛ: ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕМ НАШАТА МЛАДЕЖ
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ФОЛКЛОРЕН КОНЦЕРТ "МОЯТА НОВА ЗАГОРА ПРАЗНУВА" ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАДА - ПЕТКОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

78-ГОДИШНА ЖЕНА Е УДАРЕНА ОТ АВТОМОБИЛ В СЛИВЕН

78-годишна жена е ударена от автомобил, който се е движил на заден ход, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал около 14 часа във вторник на ул. „Георги Гюлмезов“. Пострадалата е получила

Новини Сливен

ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА: „ЦЕЛТА НИ Е ИТН ДА ВЗЕМЕ МАНДАТ ОТ СЛИВЕН“

Най-важната цел, която си поставяме, е мандат в Сливен. Това каза в пресклуба на БТА в Сливен водачът на седемчленната листа на ПП „Има такъв народ“ Златомира Мострова. Тя е

Новини Сливен

ЧЕРВЕНИ ЕМОЦИИ НА MAXXX В СЛИВЕН

Кой сега ще излезе да се бори с мен? Този въпрос на общинската конференция на БСП в Сливен бе зададен от полковника от резерва Янко Янков, известен още като Рейнджъра.