ПРОВЕДЕ СЕ ВТОРА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩИНИТЕ-ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ
юни 1, 2022 242 Прегледи

ПРОВЕДЕ СЕ ВТОРА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩИНИТЕ-ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

На 26 и 27 май 2022 г. се проведе втората от трите работни срещи на експертните екипи от общините-партньори по проекта „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в Република България“, съобщиха от община Сливен. Той се изпълнява по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“.

Целта на тази среща беше да се постигне съществен напредък в изготвянето на аналитичните доклади на базата на предвидените в методологията стъпки, както и на базата на наученото и споделения опит по време на учебните пътувания в Норвегия. Акцентите в работата по докладите бяха анализът на наличната информация, с цел аргументиране на избраните заплахи за всяка община и съответно набелязаните инвестиционни мерки.

Участваха експертните екипи на партньорските общини, екипите на НДЕФ и на българските консултанти от аналитично-креативна група.

За първи път от началото на проекта целият експертен състав на партньорството беше заедно в първата присъствена среща. В рамките на нея беше извършен анализ на заплахите, към които се насочва всеки общински екип, паралелно с това се обсъди начинът на ползване на необходимата информация. Акцентът беше за конкретното място, към което е насочена инвестиционната мярка.

За всички участници беше полезно споделянето на опита от пътуванията в Норвегия. В представените предложения за инвестиционни мерки, доминираха идеи от видяното в Норвегия.

Всяка община представи избраната мярка с прилагане на анализа от методологията PESTEL, като имаше опонент в лицето на друга община (тази, която в края на процеса ще даде оценка на съответния доклад).

Следващата работна среща ще се проведе в рамките на 8 – 10 юни 2022 г. в София. Тогава се очаква да се финализира работата по инвестиционните мерки на проекта и да бъдат окончателно оформени аналитичните доклади в готовност за публичното им представяне в общините.

Предишна ПРОДЪЛЖАВА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ПЛАНИНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ НА 12 ЮНИ В СЛИВЕН
Следваща ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ НА 1 ЮНИ В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

27 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 336 са новите случаи на коронавирус, потвърдени при направени 11 505 PCR теста. Общия брой регистрирани с COVID-19 е 31 863, показват данните в Единния информационен портал. Разпределение по

Новини Сливен

„ЕДИН САМО БУДЕН СРЕД ТОЛКОВА СПЯЩИ“

„Мечтател безумен, образ невъзможен… Нищо невъзможно за теб не оста. Ти даваше образ на всяка мечта… …ти иска да бутнеш, о, дух безпокоен… в един час делото на пет векове…

Новини Сливен

МАГДАЛЕНА ДАНЧЕВА НАПУСКА АДВОКАТСКАТА ПРОФЕСИЯ И СЛИВЕН

Магдалена Данчева, която е сред най-известните адвокати в Сливен, става държавен съдебен изпълнител. От идния понеделник тя започва работа в районен съд – Пловдив, научи Sliveninfo. „Да, така е, ще