ПРОВЕДЕ СЕ „ВЕЧЕР НА ИЗКУСТВАТА“ – НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ ОТ ОСЕМНАДЕСЕТИ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС – „НОВА ЗАГОРА 2022“

ПРОВЕДЕ СЕ „ВЕЧЕР НА ИЗКУСТВАТА“ – НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ ОТ ОСЕМНАДЕСЕТИ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС – „НОВА ЗАГОРА 2022“

На 10 октомври, в Градската градина, Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ поднесоха на новозагорци една вълшебна „Вечер на изкуствата“ – награждаване на лауреатите от 18-ти поетичен конкурс „Нова Загора 2022“ и концерт на успели новозагорски таланти.

В красивата обстановка и топлата октомврийска вечер, жителите и гости на града бяха дошли да се докоснат до магията на музиката и поезията. В анонимна надпревара тази година се включиха 88 поети от цялата страна, доказвайки, че изкуството е необходимо и трябва да го пазим и съхраняваме. Тази година нелеката задача да оценят творбите, имаше жури в състав Мария Донева – поетеса от гр. Стара Загора, Петя Василева – Община Нова Загора и Елена Арабаджиева – НЧ „Д.П. Сивков – 1870“.
Проявата бе уважена от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, общински съветници от Общински съвет – Нова Загора, Генчо Димитров – директор на Исторически музей Нова Загора и много жители и гости на града.

За 2022 година наградата за трето място беше присъдена на Ненчо Добрев от гр. Ямбол, второ място зае Ирина Радионова от гр. Разград. С първо място в Осемнадесетия национален поетичен конкурс „Нова Загора 2022“ беше отличена Павлина Йосева от град София. Бе присъдена и Специалната наградата на кмета на община Нова Загора – на Здравка Христова от гр. Русе. След връчването на наградата, г-жа Захариева използва възможността да благодари на всички участници и журито за това, че ни даряват с най – ценното – словото, родено от душите им.

В прекрасно съчетание с награждаването на отличените в поетичния конкурс, беше и представянето на успели новозагорски таланти, които показаха красотата на музикалните си изпълнения на всички присъстващи.

Една от младите изгряващи звезди на българската музикална сцена е Кристиана Атанасова, носител на наградата „Глас на Нова Загора“ като ученичка на Иванета Маркова в Школата по изкуства. Истинска наслада за душата бе и изпълнението на Михаела Иванова – носител на много награди и успешно концентрирана на сцената на Опера Стара Загора като солист на Симфоничния оркестър.

Новозагорският славей – Радостина Иванова, потопи публиката в красотата на българския фолклор, а за финал на прекрасното събитие, бе изпълнението на Ангел Чакъров – акордеонист на световно ниво, лауреат на редица международни и национални конкурси у нас и в чужбина.

Емоцията от прекрасните изпълнения на участниците във Вечерта на изкуствата предизвика заслужени аплодисменти и изпълни сърцата на всички с истинско удовлетворение от вълшебната сила и красота на изкуството.

Предишна ДВАМА ДРОГИРАНИ СА ХВАНАТИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА КАТ
Следваща КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИ ОТ НУМСИ "ХРИСТИНА МОРФОВА" ГОСТУВАХА В НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД ПЕТКОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЛИСТАТА СИ С КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

БСП – Сливен излиза на предстоящите избори за народни представители с подготвен екип от специалисти, който предлага разумни решения за преодоляване на икономическата, социалната и здравната криза в страната. Начело

Новини Сливен

НЕИЗВЕСТЕН ГРЪМНА КУЧЕ В СЛИВЕН, ИЗДИРВАТ ГО

Полицейски служители, определени за работа по Зоополицията, издирват извършител, причинил наранявания на куче в сливенския квартал „Речица“. В 21,00 часа снощи в РУ-Сливен е получен сигнал за намерено простреляно куче.

Новини Сливен

ЕТО КАКВО ГЛАСУВАХА В ЧЕТВЪРТЪК ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА СЛИВЕН

Общински съвет- Сливен прие на свое заседание днес изменение на общинския бюджет за 2018 г. „Предложението за изменение на бюджета има няколко пункта“, заяви от трибуната кметът Стефан Радев и