ПРОВЕДЕ СЕ „ВЕЧЕР НА ИЗКУСТВАТА“ – НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ ОТ ОСЕМНАДЕСЕТИ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС – „НОВА ЗАГОРА 2022“
11.10.2022 549 Прегледи

ПРОВЕДЕ СЕ „ВЕЧЕР НА ИЗКУСТВАТА“ – НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ ОТ ОСЕМНАДЕСЕТИ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС – „НОВА ЗАГОРА 2022“

На 10 октомври, в Градската градина, Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ поднесоха на новозагорци една вълшебна „Вечер на изкуствата“ – награждаване на лауреатите от 18-ти поетичен конкурс „Нова Загора 2022“ и концерт на успели новозагорски таланти.

В красивата обстановка и топлата октомврийска вечер, жителите и гости на града бяха дошли да се докоснат до магията на музиката и поезията. В анонимна надпревара тази година се включиха 88 поети от цялата страна, доказвайки, че изкуството е необходимо и трябва да го пазим и съхраняваме. Тази година нелеката задача да оценят творбите, имаше жури в състав Мария Донева – поетеса от гр. Стара Загора, Петя Василева – Община Нова Загора и Елена Арабаджиева – НЧ „Д.П. Сивков – 1870“.
Проявата бе уважена от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, общински съветници от Общински съвет – Нова Загора, Генчо Димитров – директор на Исторически музей Нова Загора и много жители и гости на града.

За 2022 година наградата за трето място беше присъдена на Ненчо Добрев от гр. Ямбол, второ място зае Ирина Радионова от гр. Разград. С първо място в Осемнадесетия национален поетичен конкурс „Нова Загора 2022“ беше отличена Павлина Йосева от град София. Бе присъдена и Специалната наградата на кмета на община Нова Загора – на Здравка Христова от гр. Русе. След връчването на наградата, г-жа Захариева използва възможността да благодари на всички участници и журито за това, че ни даряват с най – ценното – словото, родено от душите им.

В прекрасно съчетание с награждаването на отличените в поетичния конкурс, беше и представянето на успели новозагорски таланти, които показаха красотата на музикалните си изпълнения на всички присъстващи.

Една от младите изгряващи звезди на българската музикална сцена е Кристиана Атанасова, носител на наградата „Глас на Нова Загора“ като ученичка на Иванета Маркова в Школата по изкуства. Истинска наслада за душата бе и изпълнението на Михаела Иванова – носител на много награди и успешно концентрирана на сцената на Опера Стара Загора като солист на Симфоничния оркестър.

Новозагорският славей – Радостина Иванова, потопи публиката в красотата на българския фолклор, а за финал на прекрасното събитие, бе изпълнението на Ангел Чакъров – акордеонист на световно ниво, лауреат на редица международни и национални конкурси у нас и в чужбина.

Емоцията от прекрасните изпълнения на участниците във Вечерта на изкуствата предизвика заслужени аплодисменти и изпълни сърцата на всички с истинско удовлетворение от вълшебната сила и красота на изкуството.

Предишна ДВАМА ДРОГИРАНИ СА ХВАНАТИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА КАТ
Следваща КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИ ОТ НУМСИ "ХРИСТИНА МОРФОВА" ГОСТУВАХА В НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД ПЕТКОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕТО ГИ НОВИТЕ 41

Ясни са имената на новите 41 общински съветници в Сливен. Те вече са избрани, но все още се очаква решението на Общинската избирателна комисия. Най – много съветници има ПП

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Уважаеми директори, учители, скъпи ученици, Училищният звънец отново Ви събира заедно, отново се отварят вратите на класните стаи и новата учебна година среща преподаватели и ученици след лятната ваканция. За

Новини Сливен

ПЕНСИОНЕР Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА В СЛИВЕН

67-годишен водач на лек автомобил „Опел Зафира“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена от полицейски екип на 29 май, в 14,00 часа