ПРОБНОТО ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ ПРОДЪЛЖАВА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
юли 8, 2021 460 Прегледи

ПРОБНОТО ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ ПРОДЪЛЖАВА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

Пробното гласуване с машина продължава в областната администрация в Сливен на 9 юли, петък. Всеки, който желае, може да направи това от  9 до 17 часа и да получи указания от компетентно лице. Пробното гласуване в общината се преустановява утре заради организационни дейности, свързани с провеждането на изборите, съобщиха от областната администрация.

Над 300 души посетиха през последните три дни двете места за пробно гласуване.  Повечето от гражданите, които се възползваха от възможността, бяха на възраст над 70 години.  „Доволен съм, че заедно с Районната избирателна комисия успяхме да осигурим улеснение за избирателите.  Целта беше хората, които изпитват затруднения, да преодолеят страховете си и да се убедят, че машинното гласуване става лесно. Още повече, че в преобладаваща част от секциите ще се гласува само по този начин“, каза областният управител Минчо Афузов.

Областната администрация напомня на гражданите, че Централната избирателна комисия е изработила три кратки видеоклипове и един видеоматериал, разясняващи начина за гласуване с устройството. Те са поместени в сайта на ЦИК и могат да бъдат видeни на:

https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/campaign/machine-voting

https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/campaign/video_subtitles

Предишна ВЕЛМИРА ВЪЛЕВА Е СРЕД НАЙ-МЛАДИТЕ КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ
Следваща ПРЕДОТВРАТЕНА Е ЗЛОУПОТРЕБА ЗА НАД 100 000 ЛЕВА С ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖИВКО МИНЧЕВ ОГЛАВИ ГРУПАТА НА ГЕРБ В СЛИВЕН

Живко Минчев оглави групата на ГЕРБ в Сливен. Той ще ръководи 12-те съветника до края на месец юни. Живко Минчев е втори мандат общински съветник, известен е като организатор на

Новини Сливен

ЗАПАЛИХА АУДИ ВЕЧЕРТА НА ИВАНОВДЕН

На 7 януари, в 21,11часа, е получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил „Ауди А3“ в село Чокоба, собственост на 50-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен.

Новини Сливен

ПИЯН ИВАН ТРОШИ МАГАЗИН НА ЙОРДАНОВДЕН

Бързо производство за хулиганство е започнато в РУ-Сливен срещу мъж на 31 години. На 6 януари около 20,00 часа 31-годишният И.И. от град Сливен грубо е нарушил обществения ред, като