ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО СТОЯТ ПРЕД БИЗНЕСА В СЛИВЕН, ОБСЪДИХА КМЕТЪТ РАДЕВ И РЪКОВОДСТВОТО НА „РЕТАЛ БАЛКАН“
10.04.2024 2019 Прегледи

ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО СТОЯТ ПРЕД БИЗНЕСА В СЛИВЕН, ОБСЪДИХА КМЕТЪТ РАДЕВ И РЪКОВОДСТВОТО НА „РЕТАЛ БАЛКАН“

Кметът Стефан Радев се срещна с ръководството на „Ретал Балкан“-Сливен. По време на разговорите бяха обсъдени проблемите на бизнеса, като двете страни заключиха, че те касаят почти всички бизнеси в общината.

Недко Недев, мениджър в „Ретал Балкан“ сподели, че едно от най-големите препятствия, пред които са изправени, е липсата на работна ръка, въпреки доброто заплащане, което се предлага на служителите.

„Затова е важно децата и младежите да знаят, че образованието е от огромно значение за тяхното развитие. Възможности за добра работа има, важно е да се положат усилия в собствените развития и умения“, посочи кметът.

„Ретал Балкан“ произвежда преформи и капачки. Техни клиенти са водещи фирми производители на бира, безалкохолни напитки и бутилирана вода. Компанията разполага производствени обекти в над 10 държави и обхваща клиенти в повече от 60 страни в Европа, Азия и Америка.

„Впечатлен съм от технологиите, с които работите и инвестициите, които правите. Общината прави всичко възможно, за да привлича такъв тип инвеститори. Поради тази причина залагаме и на Индустриалния парк. Вярвам, че по този начин ще привлечем още компании, но най-важното – ще създадем нови възможности за тези, които вече развиват своя бизнес тук“, заяви Радев.

От компанията заявиха, че са готови да съдействат на Общината и образователните институции със стажове и обучение на кадри.

Предишна НАСРОЧИХА КОНСУЛТАЦИИ ЗА ИЗБОР НА РИК В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ГЕОРГИ СЛАВОВ ОГЛАВЯВА ПАРТИЯТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЯМБОЛ, А В СЛИВЕН ?

Бившият кмет на Ямбол и бивш координатор на ГЕРБ на Ямболска област Георги Славов е сигурен представител на бъдещата партия на Цветан Цветанов за своя регион. Новината не е обявена

Новини Сливен

МОМЧЕ ОТ СТАРО СЕЛО СЕ УДАВИ НА МОРЕТО

17-годишно момче се е удавило в морето край Черноморец на 2 август, съобщи бургаската полиция. Младежът е от село Старо село, община Сливен. Той влязъл във водата на неохраняемия плаж

Новини Сливен

21-ГОДИШЕН ОТ ЖЕЛЮ ВОЙВОДА Е ЗАДЪРЖАН ЗА ЖЕСТОК ПОБОЙ

21-годишен е задържан от служители на РУ-Сливен за побой и причиняване на телесна повреда.  На 15 юни, в 18,36 часа, е получен сигнал от 32-годишен мъж от село Желю войвода,