ПРОБИТЕ НА ДВАМАТА ПАЦИЕНТИ ОТ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН СА ОТРИЦАТЕЛНИ ЗА КОРОНАВИРУС
март 11, 2020 1301 Прегледи

ПРОБИТЕ НА ДВАМАТА ПАЦИЕНТИ ОТ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН СА ОТРИЦАТЕЛНИ ЗА КОРОНАВИРУС

Все още няма потвърден случай на коронавирус на територията на Община Сливен и пробите на двамата пациенти от Отделението по инфекциозни болести са отрицателни. Това обяви на редовния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев. Той увери, че са предприети всички мерки относно превенцията за евентуално разпространение на заразата в Сливен.
„В ход са всички мерки, които предприехме и за които взехме решение на заседанието на Общинския кризисен щаб в понеделник. Този щаб го създадохме за предприемане на превантивни действия за намаляване на риска от разпространение на вируса“, каза кметът.

Говорителят на щаба инж. Снежана Кънева обясни, че на територията на общината под наблюдение от личните лекари и РЗИ са общо 52 граждани, завърнали се от Италия, в това число са и трима души, които днес са се прибрали от Германия.
„Място за паника няма. Обменът на информация между всички институции е на много високо ниво. Общината предприе и изпълнява всички инструкции, издадени от РЗИ и от Министерството на здравеопазването“, посочи инж. Кънева.
Още в понеделник са доставени първите количества дезинфектанти и предпазни средства, които са поставени на всички входове на общинските учреждения. Изпратени са писма срещу подпис с препоръчителни мерки на всички хипермаркети на територията на Сливен, в това число хранителни и строителни магазини. На банките е препоръчана дезинфекция и на банкоматите, както и изпълнение на услугите онлайн, когато е възможно.
„Всички читалища са получили писмени указания. Във всички наши 19 социални заведения са преустановени свижданията. На транспортните фирми също е издадено писмено указание. Дезинфектира се и автогарата. Спортните зали също са преустановили своите мероприятия. Предупредени са и пенсионерските клубове. Битакът няма да работи. Здравните медиатори работят усилено с ромското население. В детските градини се изпълнява изключително строг здравен филтър“, обясни част от мерките говорителят на кризисния щаб.

„Призовавам всички да не изпадаме в паника, да продължаваме отговорно да си вършим задълженията. В същото време трябва да сме максимално дисциплинирани, да спазваме всички указания на здравните власти и да намаляваме риска от разпространение на този вирус“, каза в заключение Стефан Радев.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УДЪЛЖАВА ВАКАНЦИЯТА ЗА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща И В ОБЩИНА КОТЕЛ УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В СЛИВЕН

Петима души са задържани при полицейска акция срещу наркотиците в Сливен, научи Sliveninfo. Сред задържаните е знакова фигура на сливенския ъндърграунд от 90-те години. Другите четирима са младоци. По непотвърдени

Новини Сливен

ЕДИН БИВШ ДЕПУТАТ И НАСТОЯЩ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ИМА РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИЯ 10 АПРИЛ

Той е бивш депутат и председател на БСП в Община Сливен. Вече втори мандат Деян Дечев успешно се справя като заместник – председател на Общинския съвет в Сливен. С времето

Новини Сливен

С КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА 1,20 ЛЕВА ГАНКА ИВАНОВА ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКА-РОБОТ

С касова бележка за 1.20 лв. Ганка Иванова от Сливен спечели седмичната награда в Лотарията на НАП с касови бележки, съобщиха от сливенския офис на институцията. Късметлийката получи от директора