ПРОБИТЕ НА ДВАМАТА ПАЦИЕНТИ ОТ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН СА ОТРИЦАТЕЛНИ ЗА КОРОНАВИРУС
март 11, 2020 1598 Прегледи

ПРОБИТЕ НА ДВАМАТА ПАЦИЕНТИ ОТ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН СА ОТРИЦАТЕЛНИ ЗА КОРОНАВИРУС

Все още няма потвърден случай на коронавирус на територията на Община Сливен и пробите на двамата пациенти от Отделението по инфекциозни болести са отрицателни. Това обяви на редовния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев. Той увери, че са предприети всички мерки относно превенцията за евентуално разпространение на заразата в Сливен.
„В ход са всички мерки, които предприехме и за които взехме решение на заседанието на Общинския кризисен щаб в понеделник. Този щаб го създадохме за предприемане на превантивни действия за намаляване на риска от разпространение на вируса“, каза кметът.

Говорителят на щаба инж. Снежана Кънева обясни, че на територията на общината под наблюдение от личните лекари и РЗИ са общо 52 граждани, завърнали се от Италия, в това число са и трима души, които днес са се прибрали от Германия.
„Място за паника няма. Обменът на информация между всички институции е на много високо ниво. Общината предприе и изпълнява всички инструкции, издадени от РЗИ и от Министерството на здравеопазването“, посочи инж. Кънева.
Още в понеделник са доставени първите количества дезинфектанти и предпазни средства, които са поставени на всички входове на общинските учреждения. Изпратени са писма срещу подпис с препоръчителни мерки на всички хипермаркети на територията на Сливен, в това число хранителни и строителни магазини. На банките е препоръчана дезинфекция и на банкоматите, както и изпълнение на услугите онлайн, когато е възможно.
„Всички читалища са получили писмени указания. Във всички наши 19 социални заведения са преустановени свижданията. На транспортните фирми също е издадено писмено указание. Дезинфектира се и автогарата. Спортните зали също са преустановили своите мероприятия. Предупредени са и пенсионерските клубове. Битакът няма да работи. Здравните медиатори работят усилено с ромското население. В детските градини се изпълнява изключително строг здравен филтър“, обясни част от мерките говорителят на кризисния щаб.

„Призовавам всички да не изпадаме в паника, да продължаваме отговорно да си вършим задълженията. В същото време трябва да сме максимално дисциплинирани, да спазваме всички указания на здравните власти и да намаляваме риска от разпространение на този вирус“, каза в заключение Стефан Радев.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УДЪЛЖАВА ВАКАНЦИЯТА ЗА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща И В ОБЩИНА КОТЕЛ УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШЕСТИЯТ ПЛЕНЕР НА ВИНОТО ПОД НАДСЛОВ „6 ОТ 35“

Началото на Шестия пленер на виното бе сложено в галерия „Седем“. Тази година той има странен надслов – „6 от 35“, точно като за шесто издание на една станала вече

Новини Сливен

ПОЖАРНАТА В СЛИВЕН: ЧИСТЕТЕ СИ КОМИНИТЕ, ПРЕДИЗВИКВАТ ПОЖАРИ

Поради зачестилите сигнали за възникнали пожари в комини РДПБЗН-Сливен предупреждава гражданите, че коминните тела трябва да бъдат добре почистени. Натрупаните сажди се възпламеняват и създават реална опасност от възникване на

Новини Сливен

МЕСТНИТЕ КОМИСИИ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН И В БЛАГОЕВГРАД СЪС СЪВМЕСТЕН УЕБИНАР НА 28 АПРИЛ

В изпълнение на Националната стратегия за борба с трафика на хора 2017-2021 г. и адаптиране на Програмите за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за