ПРИ ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПАДНАЛИ ДО 60 ЛИТРА НА КВАДРАТ, ЕКИПИ ОТСТРАНЯВАТ АВАРИИТЕ
юни 26, 2021 1025 Прегледи

ПРИ ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПАДНАЛИ ДО 60 ЛИТРА НА КВАДРАТ, ЕКИПИ ОТСТРАНЯВАТ АВАРИИТЕ

Екипи на „Електроразпределение – Юг“,  РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областното пътно управление отстраняват авариите и пораженията, причинени от проливния дъжд на 26 юни сутринта, съобщиха от областната администрация в Сливен. Най-сериозни са щетите в община Котел, където има наводнени жилищни и нежилищни имоти. Свикан е Общинският кризисен щаб. Предстои кметът на общината Коста Каранашев да издаде заповед за обявяване на извънредно бедствено положение. „От получаването на първите сигнали съм в контакт с институциите. Мобилизиран е целият кадрови ресурс и техника на държавните структури, ангажирани с отстраняване на пораженията. До момента няма постъпили данни за ранени граждани. Няма затворени участъци за движение по републиканската пътна мрежа. В района на наводненията е главен експерт от областната администрация, с когото сме в постоянна връзка. В готовност сме да реагираме при нужда от допълнително съдействие в засегнатите райони“, каза областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Близо 60 литра е падналият дъжд за по-малко от час в Котел и населените места от общината. В кв. „Изток“ е преляла реката. Наводнени са жилищни имоти и дворове на десет улици. Приземни и първи етажи на къщи са били във вода от 50 до 60-80 см. Обитателите на някои от имотите са евакуирани.  Наводнени са дирекцията на музеите в града, както и заведение на пл. „Възраждане“. Сигнал за щети е подаден и за ел.подстанцията до бензиностанция „Петрол“ в Котел.

В котленското с.Тича река Луда Камчия е преляла през дигата и е засегнала частни жилищни и дворни имоти на три улици. Кметът на селото е успял да евакуира собственичка на имот, блокирана от водите на придошлата река.

Общинският кризисен щаб започна оглед и прави оценка на щетите. Екипи на пожарната служба в града извършват отводнителни мероприятия.

От Областното пътно управление информираха, че са получени сигнали за паднали дървета и пречупени клони по пътищата от републиканската мрежа – в участъка между сливенскито села Трапоклово и Горон Александрово, в района на с.Пъдарево, на Селиминовския разклон и други места. Участъците са почистени със съдействието на пожарната служба, не се е наложило да се преустановява движението. Аварийни екипи продължават работата си по пътната мрежа в района на община Котел. До административната сградата на ОПУ в Сливен, на бул. „Хаджи Димитър“ 41 над тротоара виси клон на дърво. В очакване на авариен екип, от пътното управление предупреждават гражданите да преминават с повишено внимание в този район.

В предиобедните часове проблеми с ел.захранването са получени от няколко населени места в община Твърдица. По информация от „Електроразпределение – Юг“ захранването е възстановено. Към момента без ток са две улици и съседни на тях пресечки в един от кварталите на Твърдица. Аварии има и в седем новозагорски села. Екипи на компанията работят за възстановяване на захранването.

 

Предишна ОТИДЕ СИ СЛИВЕНСКИЯТ СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК
Следваща БСП СЛИВЕН: ОЧАКВАЙТЕ МОБИЛНАТА НИ ПРИЕМНА ВЪВ ВАШЕТО НАСЕЛЕНО МЯСТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГАРБИС ПАПАЗЯН БЕШЕ ИСТИНСКИ ПРИМЕР ЗА РОДОЛЮБИЕ И ХУМАННОСТ!

Големият дарител на Сливен Гарбис Папазян е починал във Виена на 25 юни на 98-годишна възраст, съобщиха негови приятели и съмишленици. Днес кметът Стефан Радев изпрати съболезнователен адрес до Арменската

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИНЖ. ИРИНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОР НА ПП „СИНИТЕ КАМЪНИ“

Скъпи приятели, екипът на Природен парк „Сините камъни“ ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! През изминалата година нашата централа бе отворена за всички жители и гости на Сливен.

Новини Сливен

ДНЕС Е АНДРЕЕВДЕН

На днешния ден православната църква почита паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Исус Христос. Църковният празник се нарича от народа