ПРИ ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПАДНАЛИ ДО 60 ЛИТРА НА КВАДРАТ, ЕКИПИ ОТСТРАНЯВАТ АВАРИИТЕ
юни 26, 2021 934 Прегледи

ПРИ ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПАДНАЛИ ДО 60 ЛИТРА НА КВАДРАТ, ЕКИПИ ОТСТРАНЯВАТ АВАРИИТЕ

Екипи на „Електроразпределение – Юг“,  РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областното пътно управление отстраняват авариите и пораженията, причинени от проливния дъжд на 26 юни сутринта, съобщиха от областната администрация в Сливен. Най-сериозни са щетите в община Котел, където има наводнени жилищни и нежилищни имоти. Свикан е Общинският кризисен щаб. Предстои кметът на общината Коста Каранашев да издаде заповед за обявяване на извънредно бедствено положение. „От получаването на първите сигнали съм в контакт с институциите. Мобилизиран е целият кадрови ресурс и техника на държавните структури, ангажирани с отстраняване на пораженията. До момента няма постъпили данни за ранени граждани. Няма затворени участъци за движение по републиканската пътна мрежа. В района на наводненията е главен експерт от областната администрация, с когото сме в постоянна връзка. В готовност сме да реагираме при нужда от допълнително съдействие в засегнатите райони“, каза областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Близо 60 литра е падналият дъжд за по-малко от час в Котел и населените места от общината. В кв. „Изток“ е преляла реката. Наводнени са жилищни имоти и дворове на десет улици. Приземни и първи етажи на къщи са били във вода от 50 до 60-80 см. Обитателите на някои от имотите са евакуирани.  Наводнени са дирекцията на музеите в града, както и заведение на пл. „Възраждане“. Сигнал за щети е подаден и за ел.подстанцията до бензиностанция „Петрол“ в Котел.

В котленското с.Тича река Луда Камчия е преляла през дигата и е засегнала частни жилищни и дворни имоти на три улици. Кметът на селото е успял да евакуира собственичка на имот, блокирана от водите на придошлата река.

Общинският кризисен щаб започна оглед и прави оценка на щетите. Екипи на пожарната служба в града извършват отводнителни мероприятия.

От Областното пътно управление информираха, че са получени сигнали за паднали дървета и пречупени клони по пътищата от републиканската мрежа – в участъка между сливенскито села Трапоклово и Горон Александрово, в района на с.Пъдарево, на Селиминовския разклон и други места. Участъците са почистени със съдействието на пожарната служба, не се е наложило да се преустановява движението. Аварийни екипи продължават работата си по пътната мрежа в района на община Котел. До административната сградата на ОПУ в Сливен, на бул. „Хаджи Димитър“ 41 над тротоара виси клон на дърво. В очакване на авариен екип, от пътното управление предупреждават гражданите да преминават с повишено внимание в този район.

В предиобедните часове проблеми с ел.захранването са получени от няколко населени места в община Твърдица. По информация от „Електроразпределение – Юг“ захранването е възстановено. Към момента без ток са две улици и съседни на тях пресечки в един от кварталите на Твърдица. Аварии има и в седем новозагорски села. Екипи на компанията работят за възстановяване на захранването.

 

Предишна ОТИДЕ СИ СЛИВЕНСКИЯТ СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК
Следваща БСП СЛИВЕН: ОЧАКВАЙТЕ МОБИЛНАТА НИ ПРИЕМНА ВЪВ ВАШЕТО НАСЕЛЕНО МЯСТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЪБОТА Е ЛАЗАРОВДЕН, В НЕДЕЛЯ Е ЦВЕТНИЦА

В събота е Лазаровден. 34 мъже носят името Лазар в община Сливен. 23 от тях са с постоянен адрес в града, а 11 в селата. В неделя е Цветница. Много

Новини Сливен

ПП ГЕРБ – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО СЛУЧАЙ 140 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СЛИВЕН ОТ ОСМАНСКО ИГО

Представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен и общински съветници се включиха в тържествената церемония по случай 140 години от освобождението на Сливен от османско иго. В знак на признателност

Новини Сливен

ТРИ ЖЕРТВИ НА КОРОНАВИРУСА ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

378 в община Сливен, 107 в община Нова Загора, 19 в община Твърдица и 10 в община Котел са активните случаи на COVID-19 към 29 октомври, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите