ПРИКЛЮЧИ 19-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ,,ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ” В СЕЛО МЕЧКАРЕВО
27.12.2018 2029 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ 19-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ,,ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ” В СЕЛО МЕЧКАРЕВО

С богата фолклорна програма преминаха 19-тите зимни празници в село Мечкарево. В тях взеха участие над 16 състава, които представиха зимни обреди от българския календар – Васильовден, Игнажден, Коледуване, Бабинден, Седянка и други зимни обичаи.
Съборът беше открит от кмета на община Сливен Стефан Радев, който поздрави жителите на селото и пожела успехи на участниците в събора. ,,Като народ имаме много богати, красиви и поучителни традиции. Това е и дълбокият смисъл в организирането на тези прояви – да популяризираме нашите български обичаи, и да ги предаваме на идните поколения”, посочи в словото си кметът Радев.
Поздравление към гостите, жители и участници в събора отправи и кметът на село Мечкарево Георги Стоянов.
Регионалният фолклорен събор е с конкурсен характер. На всички танцови състави бяха връчени дипломи за участие. С парични награди от Община Сливен бяха отличени участниците на първо, второ и трето място. Журито беше в състав: председател – доц.д – р Владимир Демирев, етнолог от РИМ ,,Д-р Симеон Табаков” – Сливен и членове Иван Стоянов, ръководител на оркестъра към АНПТ- Сливен и Станка Иванова, хореограф.
Събитието уважиха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и Румен Иванов, секретарят на Общината Валя Радева, директорът на ТД ,,Национална сигурност” Николай Чиликов и кметове на населени места.
Организатори са Община Сливен, кметство село Мечкарево и читалище „Просвета 1925“.

Предишна ЦЪРКВАТА ОТБЕЛЯЗВА СТЕФАНОВДЕН
Следваща КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ: ПРОВАЛЪТ НА ГЕРБ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ВЪВ ФАКТИ И ЦИФРИ

Най-честно и ясно е да говорим с факти и цифри. За Област Сливен те не са добри в последните 10 години и тази тенденция ще се засилва, ако гражданите не

Новини Сливен

ПРОВЕРЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА БЪБРЕЦИТЕ СИ С БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Медицинска лаборатория „ЛИНА” обявява новите си безплатни изследвания, които се извършват само срещу такса манипулация от 2 лв. До края на декември 2023 г. това са общ белтък и албумин.

Новини Сливен

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ НА 100-ЛЕТНИЯ СЛИВЕНСКИ ТЕАТЪР!

Над 300 театрали ще пристигнат в Сливен утре, за 100-годишнината на Сливенския професионален театър. Тържественото честване започва с „Шествие на звездите“ по сливенското ларго. Световни кинозвезди – гости на празника,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × three =