ПРИКЛЮЧИ СТРОИТЕЛСТВОТО ПО ПРОЕКТ „ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЩИНСКА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ“
30.06.2023 1264 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ СТРОИТЕЛСТВОТО ПО ПРОЕКТ „ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЩИНСКА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ“

На провелата се днес пресконференция в Областния информационен център беше отчетен напредъкът по проекта за изграждане на Кризисен център и Център за бездомни в Сливен.

Строителството и пълното оборудване на сградите се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. На срещата присъстваха заместник-кметът по икономическо развитие – инж. Стоян Марков и заместник-кметът на ресор „Хуманитарни дейности“ –Пепа Чиликова.

Строителството на двете сгради е приключило, като до края на лятото се очаква те да бъдат напълно оборудвани. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 1 999 750,64 лв. Всички средства са осигурени от програмата.

Сградите се намират на ул. „Любен Каравелов“ в кв. „Комлука“, до сградата на Централната поща. Те се състоят от един приземен и три надземни етажа. Пригодени са за лица в неравностойно положение, като във всеки център е монтиран асансьор и са обособени съответните помещения и санитарни възли. Капацитетът на всяка сграда е до 20 потребителя. Община Сливен ще кандидатства за разкриване на двете услуги като държавно делегирана дейност.

В Центъра за временно настаняване на бездомни лица ще се осигурява място за живеене за лица, останали без подслон за срок до 3 месеца в рамките на календарната година. Освен осигуряване на храна и подслон, услугите в центъра ще са насочени към включването на потребителите в курсове за квалификация и преквалификация, с цел последващо намиране на работа и подпомагане на социалната им адаптация.

Кризисният център за жертви на насилие е предвидено да осигурява комплекс от социални услуги за деца и/или лица, пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация. Услугата ще се предоставя за срок до 6 месеца и е насочена към оказване на индивидуална подкрепа, задоволяване на ежедневните потребности и социално-психологическа помощ, когато се налага незабавна намеса, включително чрез мобилни екипи за кризисна интервенция.

 

Предишна ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ОТ ШЕСТ ДЪРЖАВИ УЧАСТВАТ В ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „СТЕФКА СПАСОВА“ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕЗАВИСИМИЯТ КАНДИДАТ МИНЧО АФУЗОВ ЗАКРИВА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ С КОНЦЕРТ НА 27 ОКТОМВРИ

Събитието ще се проведе на 27 октомври /петък/, от 17:00 часа, в Градската градина в Сливен. В концерта ще участват Младежки танцов ансамбъл “Браво” и звездите от X-Factor Алекс и

Новини Сливен

ПРАЗНИКЪТ ТОДОРОВДЕН СЪБРА МНОГО ГРАЖДАНИ НА СПОРТНАТА БАЗА В КОТЕЛ

Въпреки почивния ден, много граждани бяха дошли на празника, организиран от Община Котел по случай Тодоровден. С всяка изминала година хората от Котел идват, за да спазят традицията и да

Новини Сливен

ДИМИТЪР МИТЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ

В град Пловдив се проведе 17-то общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. На него присъстваха зам. председателят на 44-то Народно събрание Емил Христов,