ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА В ДЕТСКА ЯСЛА № 14
юли 13, 2023 360 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА В ДЕТСКА ЯСЛА № 14

Окончателно приключи реконструкцията на четирите площадки за игра в двора на Детска ясла № 14 в Сливен. Комисия от Общината извърши оглед на извършените строително – монтажни работи и разписа приемателен протокол с изпълнителя.

Това са първите основни ремонти от години насам на площадките, всяка от които е предназначена за използване от една от групите в детското заведение. Възложените подобрения са идентични, съобщиха от дирекция „Общинска инфраструктура“.

Беседките са грундирани и пребоядисани, обновени са покривите им. Монтирани са нови пейки. Старите метални съоръжения са подменени с нови пързалки, клатушки и комбинирани модули, изработени по съвременните стандарти за използване от деца. Под тях са монтирани ударопоглъщащи настилки. С такива настилки са облечени и бордовете на пясъчниците. За тях са осигурени и нови, красиви покривала от винилна мрежа. В две от площадките са пренаредени тротоарните плочки. В останалите две е премахната компрометираната асфалтова настилка и са поставени нови плочи.

Дългоочакваният ремонт на площадките е на стойност 99 700 лева с ДДС. Той осигурява безопасни условия за забавления на децата в красива и цветна среда.

Извършеното обновяване предизвика одобрението на родителите и на персонала в детската ясла, която се грижи за над 65 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, съобщи директорката Христина Узова. То е част от предвидените строителни дейности, в чийто обхват са и повечето помещения в сградата.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКА ЗА НЕРАБОТЕЩИ КЛИМАТИЦИ В АВТОБУСИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

74 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1792 са новодиагностицираните с коронавирус при направени общо 4928 PCR теста през изминалите 24 часа. Това означава, че 36.4% от тестваните са дали положителен резултат. Така общият брой на потвърдените

Новини Сливен

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ В ЩАФЕТАТА НА 3 МАРТ СЕ ПОДАВАТ ДО 26 ФЕВРУАРИ В ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН

На 3 март – национален празник на България, в Сливен ще се проведе 56-та лекоатлетическа щафета „Трети март“-2020. Събитието се организира от Община Сливен и ЦПЛР-Детски комплекс. Състезанието се провежда

Новини Сливен

НА „БАТМИШ“ ЩЕ СТРЕЛЯТ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018 Г.

По информация на Военно формирование 22 220, във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили,