ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА МОСТА, СВЪРЗВАЩ ОБЩИНСКИ ПАЗАР И БУЛ. „СТЕФАН КАРАДЖА“
13.06.2024 1696 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА МОСТА, СВЪРЗВАЩ ОБЩИНСКИ ПАЗАР И БУЛ. „СТЕФАН КАРАДЖА“

Мостът, който свързва Общински пазар и булевард „Стефан Караджа“ вече е изцяло ремонтиран. Дейностите, които започнаха преди месец, бяха неотложни поради редица обстоятелства, които във времето биха довели до инцидент с непредсказуеми последици.

Монтирана е нова рифелова ламарина в пешеходната зона. При обследването на носещите елементи от конструкцията беше установена силна корозия, което наложи подмяна с нови. Към мостовото съоръжение е изградена зона с парапет за движение на хора с увреждания и детски колички.

„Всички планирани дейности са изпълнени. Мостът вече е безопасен за експлоатация, като в допълнение към това са поставени цветя, за да е по-красиво и приветливо. Изградена е и поливна система, на която ще бъдат поставени сензори, които ще сигнализират ако вали, за да не се включва напояването. Предвижда се изграждане на осветление“, обясни инж. Снежана Кънева от общинското предприятие „Сигурност и управление при кризи. Тя допълни, че за съжаление вече има кражби на цветя и на място ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

За посегателства върху общинска собственост Община Сливен апелира гражданите да сигнализират на дежурния телефон 044/66 30 66.

Подпорните стени по река Асеновска са изградени през 40-те години на миналия век. Към днешна дата основен ремонт на моста не беше извършван, освен частични корекции и усилвания чрез заварки в периода на експлоатацията му.

Предишна ГЛОБИ ЗА НАД 5 500 ЛЕВА Е НАЛОЖИЛА НА НАРУШИТЕЛИ ОБЩИНА-СЛИВЕН ЗА ТРИ МЕСЕЦА
Следваща ЖИТЕЛИ НА КВ. „МЛАДОСТ“ СЕ ЖАЛВАТ ОТ ТОРМОЗ НА КУРИЕРСКИ ФИРМИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАКУСВАЛНЯ ГОРЯ В СЛИВЕН

Екип на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в заведение за закуски в град Сливен. сигналът е получен на 27 юли в 19,52 часа. Спасена е сградата. Унищожени са бяла и черна

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО МАРШРУТА НА АВТОБУСНИ ЛИНИИ В КВ. „РЕЧИЦА“

От 12.05.2023г. във връзка с ремонтни дейности по канализационната мрежа по ул.“ Тодор Асенов“ в кв.“ Речица“, се променя маршрута на линиите обслужващи квартала, като преди сп.Център, автобусите ще завиват

Новини Сливен

ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ СПАДНА НА ДВЕ ТРЕТИ ОТ ОБЕМА СИ

Водата в езерото на основния водоизточник на Сливен яз. „Асеновец“ намаля драстично тази година, поради липса на дъжд и снеготопене през зимата и пролетта на 2019-та. Обемът на язовира в