ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ДВА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА В СЛИВЕН
03.10.2022 1399 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ДВА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА В СЛИВЕН

Ремонтът на две от сградите, където се помещават квартални клубове за пенсионери и хора в неравностойно положение в Сливен, приключи. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“.

На Пенсионерски клуб „Дамян Дамянов“ на бул. „Цар Освободител“, е ремонтиран покривът, като съществуващият стар метален навес и комин са премахнати. Подменени са ламаринените обшивки и водосточната тръба. Извършени са кърпежи на мазилката по фасадите. Освежени са стените, цокълът, металните елементи и дограмата. И на двете помещения там са монтирани нови осветителни тела.

На втория обект, Пенсионерски клуб „Розова градина“ на ул. „Петко Д. Петков“, е извършено укрепване на покривната конструкция и ламаринената обшивка на покрива. Подменена е обшивката по стени. Паралелно с дейностите е ремонтирано и ел. таблото.

По повод приключилите дейности кметът Стефан Радев посочи, че в момента тече ремонтът на още два пенсионерски клуба в Сливен. Единият се намира в кв. „Сини камъни“, другият – в кв. „Ново село“.
„Смятам, че новата реформа, която приехме за по-доброто стопанисване на тези клубове и разширяване обхвата на групите от потребители, е успешна. Хората там са доволни, а ние като Община ще продължим да осъществяваме с пълен капацитет дейностите, насочени към грижа за тях и достойни старини“, отбеляза още кметът Радев.

Строително-монтажните дейности са извършени, съгласно условията и сроковете, посочени в договорите.

Предишна ЧЕТИРИ ПАРТИИ ВЗИМАТ ПО ЕДИН МАНДАТ В ОБЛАСТ ЯМБОЛ
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – СЛИВЕН: ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС ПРИ СДЕЛКАТА С „КЕРАМИК” Е НАПЪЛНО ЗАЩИТЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪСТОЯНИЕТО НА НИКОЛАЙ ОТ СЛИВЕН Е КРИТИЧНО

Състоянието на Николай от Сливен е критично. Той е скочил не от петия етаж, а от втория на болницата в Стара Загора, където е настанен. След назначените експертизи Николай трябвало

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

За поредна година Община Сливен се включва в международната инициатива „Часът на Земята“. На 28 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено осветлението на сградата на Общината, Съдебната

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА И 10 000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА

Това е трета осъдителна присъда срещу лица, нарушили противоепидемиологичните мерки, постановена по актове на Районна прокуратура – Сливен По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен и след постигнато