ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ КОНКУРС НА ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОСВЕТЕН НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО
05.12.2022 333 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ КОНКУРС НА ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОСВЕТЕН НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО

 

Приключи първият общински конкурс за есе, посветен на доброволчеството. Участваха гимназисти на възраст от 16 до 18 години от Сливен.

„Доброволчеството – акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“ бе темата, върху която работиха участници от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“, Спортно училище „Димитър Рохов“ и други образователни институции в Сливен.

18 творби бяха изпратени до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, за участие в националния кръг на конкурса, посветен на 5 декември, Международния ден на доброволеца, съобщи началникът на отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева.

Конкурсът се осъществи със съдействието на Младежкия дом. Целта бе да се популяризира безвъзмездния труд за ограничаване и преодоляване на последствията от бедствия, в помощ на уязвимите и нуждаещите се.  Авторите на есетата ще получат грамоти от кмета Стефан Радев на среща в Общината.

По повод Международния ден на доброволеца градоначалникът изпрати поздравителни адреси до членовете на двете формирования, действащи на територията на общината – „Железни врата“ в района на Стара река – Бяла и „Грамадите“ в района на Трапоклово – Глушник. „Благодаря Ви за отзивчивостта, за бързата и компетентна реакция в трудни ситуации. Помощта, която казвате, е безценна. Бъдете здрави, нека има сполука и щастие за Вас и за Вашите семейства“, заявява кметът Радев.

Сливен е сред първите общини в страната, в които бяха сформирани доброволчески формирования. Решението за създаването им бе взето от Общинския съвет в средата на 2013 г.  Съставът на двете формирования, от по 10 души, бе окомплектован през 2016 г. „Железни врата“ разполага и със собствен противопожарен автомобил, дарен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

Предишна СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В СЛИВЕН ГРЕЙВАТ НА НИКУЛДЕН – 6 ДЕКЕМВРИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛЕКЧАВА СЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ КПП

Министърът на здравеопазването издаде заповед на 26 март, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните градове, съобщиха от областната администрация. През КПП се пропуска

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 27.08.2020г.(четвъртък) от 09.30ч до отстраняване ще бъде прекъснато водоподаването на част от кв.“С.камъни“-централна и южна част. При

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СЕ ОКАЗАХА КРАДЦИ НА 2000 ЛЕВА ОТ АПАРТАМЕНТ В КВ. „КЛУЦОХОР“

Заловени са извършителите, откраднали 2000 лева от частен дом в град Сливен. На 9 юни мъж на 35 години и 38-годишна жена, криминално проявени и осъждани, са проникнали през незаключена