ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ КОНКУРС НА ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОСВЕТЕН НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ КОНКУРС НА ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОСВЕТЕН НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО

 

Приключи първият общински конкурс за есе, посветен на доброволчеството. Участваха гимназисти на възраст от 16 до 18 години от Сливен.

„Доброволчеството – акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“ бе темата, върху която работиха участници от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“, Спортно училище „Димитър Рохов“ и други образователни институции в Сливен.

18 творби бяха изпратени до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, за участие в националния кръг на конкурса, посветен на 5 декември, Международния ден на доброволеца, съобщи началникът на отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева.

Конкурсът се осъществи със съдействието на Младежкия дом. Целта бе да се популяризира безвъзмездния труд за ограничаване и преодоляване на последствията от бедствия, в помощ на уязвимите и нуждаещите се.  Авторите на есетата ще получат грамоти от кмета Стефан Радев на среща в Общината.

По повод Международния ден на доброволеца градоначалникът изпрати поздравителни адреси до членовете на двете формирования, действащи на територията на общината – „Железни врата“ в района на Стара река – Бяла и „Грамадите“ в района на Трапоклово – Глушник. „Благодаря Ви за отзивчивостта, за бързата и компетентна реакция в трудни ситуации. Помощта, която казвате, е безценна. Бъдете здрави, нека има сполука и щастие за Вас и за Вашите семейства“, заявява кметът Радев.

Сливен е сред първите общини в страната, в които бяха сформирани доброволчески формирования. Решението за създаването им бе взето от Общинския съвет в средата на 2013 г.  Съставът на двете формирования, от по 10 души, бе окомплектован през 2016 г. „Железни врата“ разполага и със собствен противопожарен автомобил, дарен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

Предишна СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В СЛИВЕН ГРЕЙВАТ НА НИКУЛДЕН – 6 ДЕКЕМВРИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТНОВО ИМА РЪСТ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За едно денонощие заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нарасна от 527, 52 на 567,51 души на 100 000 лица от населението. Сред четирите общини в областта най-голяма е заболеваемостта в община

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ИНИЦИИРА ДОПЪЛНИТЕЛНО СМЕТОИЗВОЗВАНЕ

Допълнително извозване на съдовете за смет ще организира Община Сливен. Причината е повишената консумация по време на празниците и изхвърляне на по-голямо количество отпадъци. Фирмата работи по редовния си график

Новини Сливен

ДЖЕСИКА ГЮМИШЕВА ОТ СЛИВЕН СТАНА ПЪРВА ПОДГЛАСНИЧКА НА МИС БУРГАС

Бургас избра своята Кралица на красотата 2018. Това е 17-годишната Теодора Мудева, съобщава Булфото. Девойката е от Бургас и е състезателка по спортни танци. Тя ще има възможност да участва