ПРИКЛЮЧИ ОБНОВЯВАНЕТО НА КЛЮЧОВИ ЦЕНТРАЛНИ ЗОНИ В ЯМБОЛ

ПРИКЛЮЧИ ОБНОВЯВАНЕТО НА КЛЮЧОВИ ЦЕНТРАЛНИ ЗОНИ В ЯМБОЛ

Две от ключовите зони в централната част на Ямбол, обновени по европейски проект, ще бъдат отворени за обществено ползване от утре, 24 ноември. Това са централните паркови площи, източно от Безистена и участъкът от основната пешеходна улица „Г. Раковски“ – между ул. „Преслав“ и ул. „Ген. Владимир Заимов“.

В парковата зона мерките включваха цялостно преоформяне и обновяване на пространството, в т.ч. напълно нова алейна система, която позволява по-директна връзка между двете централни пешеходни улици – „Търговска“ и „Г. Раковски“, също така нова паркова мебел и елементи на градската среда, обновено парково осветление, изцяло нова, по-широка детска площадка с комбинирани уреди за различни възрастови групи и др.

По другия обект – ул. „Г. Раковски“, бе положена нова настилка, изградено енергоефективно улично осветление, обособени са кътове за отдих и др. В района също е изградена нова детска площадка с комбинирани уреди за различни възрастови групи, въведени са мерки за осигуряване на достъпна градска среда за хора с увреждания.

Дейностите и по двата обекта бяха реализирани в срок и те вече са въведени в експлоатация.

Модернизирането на двете зони в централната градска част на Ямбол бе реализирано по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., със 100 процента финансиране по програмата.

Предишна ОБЩИНАТА ПРЕДОСТАВЯ НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ ПРОЕКТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО НА БУЛ. "ХАДЖИ ДИМИТЪР"
Следваща ХРИСТО СТОИЧКОВ ИДВА В ЯМБОЛ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА БИОГРАФИЧНАТА СИ КНИГА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ЗРЕЛИЩНИ ДВУБОИ НА ВОЙНИ ОТ МИНАЛОТО СЪБРАХА ХИЛЯДИ НА АНТИЧНИЯ „КАБИЛЕ“ КРАЙ ЯМБОЛ

Тракийският и античният град „Кабиле“ край Ямбол се превърна в истински портал на времето, пренасяйки гостите си в далечните времена на траки, готи, римляни, даки, илири и в средновековната епоха.

Новини Ямбол

ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ВЗЕМАНЕ НА ПОДКУП

Спрямо К.Ч. (62 г.) е повдигнато обвинение по чл. 301, ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Престъпното деяние е установено на 19 септември в

Новини Ямбол

ОБНОВЯВА СЕ ТЕРЕНЪТ НА СПОРТНО ИГРИЩЕ „Г. ДРАЖЕВ“ В ЯМБОЛ

Обновяване се теренът на футболното игрище при спортен комплекс „Г. Дражев“ в ямболския парк. Дейностите включват фрезоване, опесъчаване, заравняване, изграждане на поливна система и последващо затревяване. Футболното игрище е едно

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 + 9 =