ПРИКЛЮЧИ МАЩАБНИЯТ РЕМОНТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЕЗДИЦА“ В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“
24.01.2022 1432 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ МАЩАБНИЯТ РЕМОНТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЕЗДИЦА“ В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Кметът Стефан Радев днес посети изцяло обновената и вече ремонтирана Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“. В рамките на срещата с директора Пенка Проданова и изпълнителя на обекта, кметът изрази удовлетворение от извършените планирани дейности, които са приключили в предвидения срок.

„Дълго време търсихме варианти за финансиране на този ремонт. Удовлетворен съм от това, което виждам. Най-важно обаче е да са доволни децата, техните родители и колективът от работещите тук“, заяви кметът Стефан Радев. Размерът на отпуснатите средства е около 1 млн. лв. По-голямата част от тях са осигурени от общинския бюджет, останалите са от получения финансов излишък от вече изпълнени от Общината проекти.

„Усилията ни по отношение на функционирането на детските градини няма да спрат до тук. В момента работим по проект за изграждане на изцяло нова детска градина, разширяване на две вече съществуващи, преоборудване и преобразуване на три градини – от полудневни в целодневни.

От своя страна директорът Пенка Проданова изрази благодарност към Община Сливен от свое и от името на колегите си за цялостното преобразяване на сградата и помещенията.

Детската градина не е ремонтирана от началото на изграждането й през 1975 г. Ремонтът на сградата включваше цялостно обновяване, реновация на кухненската част, както и подмяна на амортизираните остарели инсталации – електро, ВиК и др.

„Звездица“ се посещава от 192 деца, разпределени в 2 полудневни и 6 целодневни групи. В обособения кухненски блок се приготвя храна за всички деца, които посещават детската градина.

 

Предишна ИВАН КЛИСУРСКИ И ЗЛАТОМИРА КАРАГЕОРГИЕВА-МОСТРОВА С ПРИЕМНИ ДНИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ В СЛИВЕН И В ЯМБОЛ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН НЕ ПРЕДВИЖДА РЕЖИМ НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК СТЕФАН ПАСКОВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА СЛИВЕН ЗА ДИМИТРОВДЕН

Уважаеми съграждани, Поздравявам Ви по случай празника на града – Димитровден. Да посрещнем Димитровден с надежда, че както носи полъха новия сезон в природния календар, така ще донесе и сполука

Новини Сливен

ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 120 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХУДОЖНИКА ДОБРИ ДОБРЕВ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА УТРЕ В НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ В СОФИЯ

В Националната галерия в София утре, 14 май ще бъде открита изложба „Между родното и чуждото“ на художника Добри Добрев (1898-1973). Тя е по случай 120-годишнината на художника и включва

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ЗАЛОВИХА 24-ГОДИШНА ВОДАЧКА НА ФОРД, КОЯТО Е КАРАЛА СЛЕД УПОТРЕБА НА МАРИХУАНА

24-годишна жена, която управлява след употреба на наркотици, е установена от екип на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен. На 11 април, около 21,50 часа, на ул.“Елисавета Багряна“ е