ПРИКЛЮЧИ МАЩАБНИЯТ РЕМОНТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЕЗДИЦА“ В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“
януари 24, 2022 1186 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ МАЩАБНИЯТ РЕМОНТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЕЗДИЦА“ В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Кметът Стефан Радев днес посети изцяло обновената и вече ремонтирана Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“. В рамките на срещата с директора Пенка Проданова и изпълнителя на обекта, кметът изрази удовлетворение от извършените планирани дейности, които са приключили в предвидения срок.

„Дълго време търсихме варианти за финансиране на този ремонт. Удовлетворен съм от това, което виждам. Най-важно обаче е да са доволни децата, техните родители и колективът от работещите тук“, заяви кметът Стефан Радев. Размерът на отпуснатите средства е около 1 млн. лв. По-голямата част от тях са осигурени от общинския бюджет, останалите са от получения финансов излишък от вече изпълнени от Общината проекти.

„Усилията ни по отношение на функционирането на детските градини няма да спрат до тук. В момента работим по проект за изграждане на изцяло нова детска градина, разширяване на две вече съществуващи, преоборудване и преобразуване на три градини – от полудневни в целодневни.

От своя страна директорът Пенка Проданова изрази благодарност към Община Сливен от свое и от името на колегите си за цялостното преобразяване на сградата и помещенията.

Детската градина не е ремонтирана от началото на изграждането й през 1975 г. Ремонтът на сградата включваше цялостно обновяване, реновация на кухненската част, както и подмяна на амортизираните остарели инсталации – електро, ВиК и др.

„Звездица“ се посещава от 192 деца, разпределени в 2 полудневни и 6 целодневни групи. В обособения кухненски блок се приготвя храна за всички деца, които посещават детската градина.

 

Предишна ИВАН КЛИСУРСКИ И ЗЛАТОМИРА КАРАГЕОРГИЕВА-МОСТРОВА С ПРИЕМНИ ДНИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ В СЛИВЕН И В ЯМБОЛ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН НЕ ПРЕДВИЖДА РЕЖИМ НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ЗАПАЛЕН ЛЕК АВТОМОБИЛ

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са гасили 4 пожара, възникнали в

Новини Сливен

РАБОТНИК СИ СЧУПИ КРАКА ПРИ САНИРАНЕ НА БЛОК В СЛИВЕН

На 10 януари, в 11,15  часа е получен сигнал от тел. 112 за възникнал инцидент с пострадал мъж на 38-години при извършване на дейности по саниране на жилищен блок в

Новини Сливен

ДОБРОСЛАВ ИВАНОВ ВОДИ ЛИСТАТА НА НФСБ В СЛИВЕН

Водачът на листата на НФСБ в Сливен Доброслав Иванов лично регистрира листата на партита в Районна избирателна комисия Сливен в присъствието на бившия областен управител Димитринка Петкова и Петър Петров,