ПРИКЛЮЧИ КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА СТИХОСБИРКИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“
април 11, 2022 107 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА СТИХОСБИРКИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в деветия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. Организатор е  Община Сливен, в партньорство с Агенция „Компас“.

Наградата „Дамян Дамянов” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в конкурса и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1 март на текущата година. Придружава се от почетен диплом, плакет и парична премия. Агенция „Компас“, като партньор на Община Сливен в провеждането на конкурса, връчва награда за дебют – грамота и ангажимент за издаване на следващата книга на отличения автор.

46 книги на автори от цялата страна участват в тазгодишния конкурс. В него са включени и 13 автора, които през изминалата година в срок до 01.03.2022 г., са издали дебютната си стихосбирка. Те са представители на писателската гилдия на София, Пловдив, Банкя, Златица, Ямбол, Варна и др.

Резултатите ще бъдат обявени до 8 май 2022 г. на сайта на Община Сливен – www.sliven.bg. Връчването на наградите ще се състои на церемония, включена в програмата на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

 

Предишна ДВЕ ЖЕНИ И ЕДИН МЪЖ СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН
Следваща АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТИХА И СПОКОЙНА ЗИМА, НА МЕСТА СЪС ЗАЛЕДЕНИ УЧАСТЪЦИ

В планинската част на общината е тихо, със снежна покривка в района на Карандила и с. Стара река около 5-6 см. В района на селата Раково, Бяла, Новачево, Божевци, Изгрев,

Новини Сливен

БИЛЛА ПУСКА БАРИЕРИ И ВЪВЕЖДА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ

По-големият от двата магазина БИЛЛА в Сливен, този до „Рикас център“, поставя бариери, а веднага след това ще въведе платено паркиране, научи Sliveninfo. Паркирането ще бъде безплатно за 90 минути.

Новини Сливен

ЛЕКАРКА С ДВЕ СПЕЦИАЛНОСТИ РЪКОВОДИ ЦЕНТЪРА ЗА БОРБА С ПАНДЕМИЯТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

  Тя е главен координатор между всички институции в област Сливен за борба с коронавируса. От осем месеца няма почивен ден и свободно време. На телефона е постоянно, дори и