ПРИКЛЮЧИ ИНИЦИИРАНАТА ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН АНКЕТА ЗА ВОЕННИЯ СТАДИОН
август 2, 2021 1032 Прегледи

ПРИКЛЮЧИ ИНИЦИИРАНАТА ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН АНКЕТА ЗА ВОЕННИЯ СТАДИОН

В края на месец юни Община Сливен инициира анкета с въпрос „Бази на какви видове спорт могат да се изградят на свободните терени в обхвата на Военния стадион, извън игрището за футбол?“. Общественото допитване се проведе във връзка с идея на кмета Стефан Радев за стартиране на конкурс за идеен архитектурен проект за обновяване на съоръжението и превръщането му в привлекателно място за спорт в града. Целта беше да се проучи общественото мнение за необходимостта от нови спортни съоръжения, които да бъдат включени към Военния стадион предимно за спортове, към които има интерес и не разполагат с база. На вниманието на гражданите бяха предложени няколко варианта, с възможност за маркиране на три отговора, като е предвидена и опция „други“.

Според резултатите, 2481 души са участвали в анкетата. Най-силна подкрепа е получила леката атлетика – 342 души, което прави 13.8 %. 303 или 14.2 % са предпочели да бъде изградена изкуствена стена за боулдър катерене. 279 души или 13 % са избрали изграждане на волейболно игрище. Еднакъв е процентът на анкетираните, които са посочили вариантите за изграждане на тенис на корт и за баскетболно игрище – 193 души или 7.8 %. Опцията „други“ са предпочели 5.5 % /136 души/. Равен брой гласове са получили и предложенията за боулинг и кегелбан и тенис на маса – 6.4 % /159 души/. Следват спортна стрелба – 5.5 % /137 души/ и стрелба с лък – 4.8 % /118 души/. 57 души или 2.3 % са изразили предпочитания за изграждане на база за спортна гимнастика. Сред посочените предложения от граждани попадат още художествена гимнастика с 2.3 % /56 души/, спортна акробатика – 1.5 % /36 души/, бадминтон – 3.9 % /96 души/, хандбал – 1.8 % /45 души/, скуош – 1.2 % /30 души/. 66 души от анкетираните смятат, че е необходимо изграждането на база за бойни спортове и източни бойни изкуства, което прави 2.7 %. За създаване на подходящите условия за спорта фехтовка предпочитания са изразили 1.6 % или 39 души, тежка атлетика са маркирали 37 души или 1.5 %.
Обобщените резултати ще бъдат взети под внимание при изготвянето на проекта за обновяване на Военния стадион.

Резултатите от анкетата можете да видите на посочения линк: https://mun.sliven.bg/surveys/past/survey-8

Предишна 33-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН ЗА 1 КГ КАНАБИС
Следваща БЧК-СЛИВЕН ДОСТАВИ ВОДА И ХРАНА НА ПЪТНИЦИТЕ ОТ БЪРЗИЯ ВЛАК, БЛЪСНАЛ КОЛА КРАЙ ГАВРАИЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН РУМЕН БОЗУКОВ ЩЕ УЧАСТВА В МАРАТОНА „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“

Кандидат – кметът от МК “Движение Заедно за промяна” Румен Бозуков и част от неговата листа за съветници ще вземат участие в тазгодишния маратон “Хайдушки пътеки “ на 19 октомври,

Новини Сливен

ТУРСКИ ТИР СЕ БЛЪСНА В МОСТ КРАЙ „РАДИНА ЧЕШМА“

Товарен автомобил, управляван от турски гражданин, се е ударил в мост до заведение „Радина чешма“, съобщиха от полицията.  От произшествието са причинени значителни материални щети. Водачът не е пострадал. Пробата

Новини Сливен

60 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 472 са новите случаи на коронавирус, потвърдени при направени 8 738 PCR теста. От началото на епидемията регистрираните с COVID-19 са 33 335, показват данните в Единния информационен портал.