ПРИЕТ БЕ ОКОНЧАТЕЛНИЯ ВАРИАНТ НА ОБЛАСТНАТА ЗДРАВНА КАРТА
28.09.2023 794 Прегледи

ПРИЕТ БЕ ОКОНЧАТЕЛНИЯ ВАРИАНТ НА ОБЛАСТНАТА ЗДРАВНА КАРТА

На провело се днес заседание на Комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването, беше обсъдена и приета изготвената от Комисията Областна здравна карта на област Сливен.

Заседанието се проведе в сградата на Областна администрация Сливен и беше председателствано от заместник областния управител Чавдар Божурски.

На него присъстваха представители на РЗИ,РЗОК-Сливен, представители на Районна колегия на Български лекарски съюз, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, заместник-кметове на общини, представител на Българската асоциация за закрила на пациентите и др.

Областната здравна карта съдържа здравно-демографски данни на територията на Сливенска област, нуждата от лекари-специалисти в болнична и извънболнична медицинска помощ, специалисти по дентална медицина и други медицински лица на ниво здравеопазване. Определят се брой легла за активно болнично лечение, медицинските дейности за всички области, както и необходимите медицински апаратури необходими за диагностика на пациентите.

Областната здравна карта на област Сливен ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването. На базата на областните здравни карти ще бъде изготвена Национална здравна карта.

Предишна МИНЧО АФУЗОВ, НЕЗАВИСИМИЯТ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН, Е С НОМЕР 70 В БЮЛЕТИНАТА
Следваща В УЧИЛИЩАТА В СЛИВЕН ЗАПОЧВА СКРИНИНГ ЗА ГРЪБНАЧНИ ИЗКРИВЯВАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТЯ ТАНЕВА Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

Петя Танева е новият директор на начално училище „Васил Левски” в гр. Сливен, научи Sliveninfo. Тя спечели конкурса за директорското място, за което се състезаваха още двама кандидати. Петя Танева

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  – Затруднява ли ви въпросът? – пита професорът по трудово право. – Никак, господин професор – отговаря студентът. – Затруднява ме отговорът. – Джони, защо носиш обувки с три

Новини Сливен

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОСЕТИ РОДНАТА КЪЩА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР В СЛИВЕН

Президентът Румен Радев посети родната къща на Хаджи Димитър в Сливен. Визитата му се състоя на 18 юли, когато градът отбеляза 153-тата годишнина от героичната гибел на четата на Хаджи