ПРИЕМ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ЗА УЧИТЕЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПО ПОВОД 24 МАЙ
май 11, 2023 324 Прегледи

ПРИЕМ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ЗА УЧИТЕЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПО ПОВОД 24 МАЙ

24-ти май е празникът, който изпълва всеки българин с вяра, оптимизъм и самочувствие. С него отдаваме почит на делото на Светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука. Този ден е гордост за всички българи, които с достойнство разпространяват българските букви по света. Той е  личен празник за всеки, отдал част от труда си, от живота си и от сърцето си на родното образование. Като израз на признание за положения дългогодишен труд в сферата на образованието, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна учители пенсионери от общината на 11 май 2023 г. от 12 ч. в Клуба на дейците на културата на специален прием по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. За да споделят празника и да засвидетелстват уважението си присъстваха и председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметът Нина Генчева, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова и Станимира Кънчева – началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“.

В началото на тържеството прозвуча Песен за Нова Загора. Лъчезарните водещи прочетоха  стихове за учителя и неговата светла мисия. Група при Клуб на учителите пенсионери „Яница” изпълни най-святата песен за братята просветители „Върви, народе възродени!“ която тупти във всяко българско сърце.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева се обърна с приветствие към своите гости. Тя изрази радостта си, че тази година общинското ръководство е успяло да възстанови традицията за провеждането на това събитие и изказа вълнението си от срещата със свои учители, както и с колеги, които са й подали ръка в учителската професия. Г-жа Захариева отправи благодарствени думи към присъстващите и ги поздрави с българския празник.

За активна обществена дейност Галина Тончева и Нела Стойчева от ПК „Яница“ бяха отличени с Почетни грамоти, които им бяха връчени лично от кмета на Община Нова Загора.

Поетичен поздрав към своите колеги поднесе г-жа Пепа Донева с авторско стихотворение.

Тържеството продължи в празничната атмосфера с любими български песни и хора.

Предишна КОТЛЕНЧЕТА ПОЧЕТОХА ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ РАВНОАПОСТОЛИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ И ТОЗИ НА БИБЛИОТЕЧНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ
Следваща СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО МАРШРУТА НА АВТОБУСНИ ЛИНИИ В КВ. "РЕЧИЦА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 26.09.2019 г.(четвъртък) до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването в района на бул. „Георги Данчев“ и ул.

Новини Сливен

ШОФЬОР НА АУДИ А6 Е ХВАНАТ ДРОГИРАН ЗАД ВОЛАНА

Шофьор на фирмен автомобил „Ауди“ А6 е хванат зад волана дрогиран, научи Sliveninfo. 33-годишният водач е карал фирмен автомобил на дружеството „Верея карс“. Той е бил спрян за проверка в

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ИСКА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА КАРУЦИ ПО ОСНОВНИ БУЛЕВАРДИ И УЛИЦИ В ГРАДА

Община Сливен се готви да забрани движението на каруци по основните булеварди и улици в града, научи Sliveninfo. Предложението на кмета Стефан Радев е част от проекта за изменение на