ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 9-ти МАЙ
май 9, 2023 245 Прегледи

ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 9-ти МАЙ

Скъпи съграждани и жители на област Сливен,

Уважаеми дами и господа,

Денят 9-ти май обединява честването на две важни събития – годишнината от пoбедата над хитлерофашизма и обявеният през 1950 г. Ден на Европа.

9-ти май е денят, който ни припомня, че в историята има причинно-следствени връзки, и че за да празнуваме днес Деня на Европа, тя първо трябваше да бъде освободена от нацистката агресия и настъплението на фашизма. Именно затова експериментите с историческата памет на Европа са вредни и пагубни за нейното настояще и бъдеще.

Поклон пред знайните и незнайни герои, пред загиналите по фронтовете войници и офицери и пред невинните жертви в месомелачницата на Втората световна война! Поклон и пред бащите на Европейския съюз – създатели на идеята и мечтата за единна, сплотена, равноправна и благоденстваща Европа!

За жалост, в изминалите десетилетия паметта, поуките и истината за тези разтърсващи и значими исторически събития е избледняла и изкривена, подменяща се, а спекулациите с общата ни европейската история се превръщат в реална заплаха за мира на Стария континент.

Нека в името на общото ни бъдеще, на 9-ти май сведем глава в знак на благодарност и помирение, отдавайки заслужена почит на всички наши предшественици, воювали за свободата на Европа, за оцеляването на европейската ни цивилизация, градили устоите на общия на европейски дом!

Честит Дена на Европа и Ден на победата!

 

Минчо Афузов

областен управител на област Сливен

Предишна ИЗЛОЖБА НА СВЕТЛА КОЛЕВА В НОВА ЗАГОРА
Следваща АПАШ БЕ ЗАДЪРЖАН ПО ВРЕМЕ НА КРАЖБА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НИКУЛДЕН Е!

Един от големите църковни празници се отбелязва на 6 декември- почита се Свети Николай Чудотворец. Много са и имениците на този ден. 1989 мъже с името Николай имат постоянен адрес

Новини Сливен

ПРИСЪДА ЗА АДВОКАТ ОТ СЛИВЕН

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен бе наложено условно наказание от пет месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години,

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО

Скъпи съграждани, Днес отбелязваме 134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това е една от най-забележителните дати в нашата история. Именно този акт на обединение превръща мечтата