ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 9-ти МАЙ
09.05.2023 453 Прегледи

ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 9-ти МАЙ

Скъпи съграждани и жители на област Сливен,

Уважаеми дами и господа,

Денят 9-ти май обединява честването на две важни събития – годишнината от пoбедата над хитлерофашизма и обявеният през 1950 г. Ден на Европа.

9-ти май е денят, който ни припомня, че в историята има причинно-следствени връзки, и че за да празнуваме днес Деня на Европа, тя първо трябваше да бъде освободена от нацистката агресия и настъплението на фашизма. Именно затова експериментите с историческата памет на Европа са вредни и пагубни за нейното настояще и бъдеще.

Поклон пред знайните и незнайни герои, пред загиналите по фронтовете войници и офицери и пред невинните жертви в месомелачницата на Втората световна война! Поклон и пред бащите на Европейския съюз – създатели на идеята и мечтата за единна, сплотена, равноправна и благоденстваща Европа!

За жалост, в изминалите десетилетия паметта, поуките и истината за тези разтърсващи и значими исторически събития е избледняла и изкривена, подменяща се, а спекулациите с общата ни европейската история се превръщат в реална заплаха за мира на Стария континент.

Нека в името на общото ни бъдеще, на 9-ти май сведем глава в знак на благодарност и помирение, отдавайки заслужена почит на всички наши предшественици, воювали за свободата на Европа, за оцеляването на европейската ни цивилизация, градили устоите на общия на европейски дом!

Честит Дена на Европа и Ден на победата!

 

Минчо Афузов

областен управител на област Сливен

Предишна ИЗЛОЖБА НА СВЕТЛА КОЛЕВА В НОВА ЗАГОРА
Следваща АПАШ БЕ ЗАДЪРЖАН ПО ВРЕМЕ НА КРАЖБА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОСРЕЩА СЕДМИЦА НА ГОРАТА 2024 Г.

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото:

Новини Сливен

ДВАМА КРАДЦИ СА АРЕСТУВАНИ В НОВА ЗАГОРА

Криминалисти на РУ-Нова Загора разкриха кражба на пари и вещи от частен имот в село Съдийско поле. В хода на специализирана операция по противодействие на престъпните посегателства срещу имуществото са

Новини Сливен

НА 19 ДЕКЕМВРИ ЩЕ БЪДАТ ВРЪЧЕНИ НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ

Община Сливен ще връчи за пореден път годишните награди за най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и за „Бъдеща звезда“ за 2023 г.