ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА “СЛИВЕН“ ПРИВЕТСТВА АСЕН ВАСИЛЕВ, КИРИЛ ПЕТКОВ, НИКОЛА МИНЧЕВ И ТАТЯНА СУЛТАНОВА
05.06.2024 1123 Прегледи

ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА “СЛИВЕН“ ПРИВЕТСТВА АСЕН ВАСИЛЕВ, КИРИЛ ПЕТКОВ, НИКОЛА МИНЧЕВ И ТАТЯНА СУЛТАНОВА

Препълнената зала „Сливен“ във вторник вечер приветства Асен Василев, Никола Минчев и Татяна Султанова. Лидерите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ бяха посрещнати с аплодисменти.

„Нашата основна цел и кауза е да върнем властта на хората, а не тя да бъде в ръцете на скритата държава. Ще се борим докрай да спечелим всеки един избирател не само в България, но и по света, където има много прокудени българи. Ще отстояваме българските позиции в Европейския парламент. Ще го направим заедно в неделя с №14.“ Това заяви пред няколкостотин души Татяна Султанова, водач на листата на коалиция ПП-ДБ и председател на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

Тя представи пред присъстващите в залата всички кандидати за народни представители от коалицията в област Сливен. Които излизаха на сцената под аплодисментите на публиката.

„За първи път по Националната програма за регионално развитие бяха отпуснати 67 милиона лева за област Сливен, като 45 от тях са само за община Сливен. Благодарение на тези пари ще бъзе разрешен дългогодишния проблем на кв. „Речица“, село Гавраилово ще има чисто нов водопровод, 17 милиона лева отиват в община Котел, 10 милиона лева – в Твърдица и Нова Загора. Когато има правилно разходване на средствата, те могат да стигнат до хората. Много съм радостна и от факта, че две символни за Сливен училища – ПМГ, чийто възпитаник съм аз и Гимназията по икономика, ще получат голямо финансиране – по 3 милиона лева. Това е ново ниво на качествено образование. Радвам се, че парите стигат до хората и ние го доказваме“, подчерта Татяна Султанова.

Пред журналисти водачката на листата с №14 получи похвали от съпредседателя на ПП Асен Василев. „Татяна работи изключително активно за областта и за проектите на община Сливен, като ги защитава в парламента“, заяви Асен Василев. Той подчерта, че под никаква форма коалицията ПП-ДБ няма да участва в управление с ГЕРБ и ДПСН оттук нататък. “Лично смятам, че има немалка вероятност да се ходи на нови избори, или ако има кабинет, той да бъде такъв, в който ние не участваме. Пред България има два пътя. Единият път е на „постната пица“, по който ще стигнем средния европейски стандарт след 45 години. Другият път е европейският икономически модел, по който средствата се връщат обратно до гражданите и който ние работим. С него ще стигнем средните европейски нива 3,5 пъти по-бързо – за 10-12 години. Този път е по-добър и за гражданите и за икономиката. Това е реалният ни избор за 9 юни“, заяви Асен Василев.

Директно от Истанбул на срещата в Сливен пристигна и Кирил Петков.

Във вътрешнополитически план, визирайки Борисов, Петков коментира, че всеки, който се е опрял до него е изгорял, а всичките му свестни хора – като Мария Габриел – са били употребени и изхвърлени. Затова ПП отхвърлят „офертата“, предложена им от Борисов. Кирил Петков акцентира върху това, че 82 процента от българските граждани не са доволни от здравеопазването, образованието, инфраструктурата и работата на институциите. За да се промени това, е нужно да се гласува.

Никола Минчев очерта като основни приоритети на коалицията в Европейския парламент доходите на българите, сигурността, която Европа трябва да вземе в свои ръце с адекватен граничен контрол, отбранителен капацитет, чистата природа, но не за сметка на икономическото развитие.

Събитието в Сливен бе отразено от агенция Ройтерс.

За коалиция ПП-ДБ може да гласувате с № 14.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НА 3 ЮНИ СЕЛО ПРОХОРОВО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

COVID -19 СТИГНА И СЕЛО КРУШАРЕ

COVID -19 стигна и до сливенското село Крушаре. Трима души от селото са болни от опасната зараза. „И тримата са от ромски произход, две жени на около 60 години и

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ

За броени часове новозагорски криминалисти разкриха грабеж с причинена телесна повреда. Полицейските служители започват работа по случая на 12 май след получен сигнал от телефон 112 в 23,45 часа за

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ПЕТКО ЧОЛАКОВ, УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ФИРМА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ“ – СЛИВЕН

Уважаеми госпожи и господа! Скъпи съграждани! Бих искал да Ви поздравя с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Втора поредна година работим в условия на пандемия. Но въпреки това нашата фирма се справя