ПРЕМИЕРЪТ ПЕТКОВ: ЩЕ ПОИСКАМ ОСТАВКАТА НА ВОЕННИЯ МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ

ПРЕМИЕРЪТ ПЕТКОВ: ЩЕ ПОИСКАМ ОСТАВКАТА НА ВОЕННИЯ МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ

Днес ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев.

Днес има извънредно заседание на МС с три точки, обяви премиерът.

1. Първата е извеждането на българите от Киев.

2. Обсъждане на ядрената заплаха, която Путин отправи вчера. Това може да е само опит за сплашване, но не може да бъде игнориран.

3. Оставката на министър Янев.

Петков отбеляза, че оставката на министър Янев ще бъде гласувана утре на извънредно заседание на НС.

„Никой министър от това правителство няма право на собствена политика. Второ – никой министър няма право да казва, че неговото оставане е функция на правителството. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция“ вместо думичката „война“.

„Операция“ не може да се нарече, когато хиляди войници и от едната, и от другата страна са убити. Войници, чиято възраст е по-малка от тази на голямата ми дъщеря. когато говорим за българския интерес – той не е да се вземе „глава“. Защото „Преклонена глава сабя не я сече“. Когато виждаме нещо, с което не сме съгбасни, което е толкова очевадно, не можем да си мълчим. Българският интерес е този, когато използваме гласа на България

Припомняме снощи Министърът на отбраната Стефан Янев публикува извъредно обръщение в профила си във фейсбук.

Той определя исканията за оставката му като „подмолна политическа атака“, но допълва, че очаква коалиционните „партньори“ и „политическата сила, която уж го подкрепяше“, да „придвижат нещата по съответния ред“.

По-рано вчера премиерът Кирил Петков и началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов направиха съвместно изявление, а някои съзряха разрив между тях и военния министър.

„Тези политици, които не са застанали заедно с всички зад правилната кауза – зад украинския народ, те няма да излязат от този период и ще отпаднат“, отбеляза тази сутрин политологът проф.Евгений Дайнов.

„Виждам, че ръководството на този кабинет – министър-председателят и вицепремиерите, все по-уверено се справят с тази ситуация и все по-уверено седят в 21 век и обединяват все повече хора. Някои хора обаче ще отпаднат от това правителство поради културна и ментална непригодност“, прогнозира политологът.

„Този трус пресява кой какъв иска да бъде, някои искат да си останат в 20-те век с някакви предишни заблуди и те няма да съпътстват нашия живот като политици още дълго“, каза още Евгений Дайнов.

„България е страната, в която най-голяма част от обществото отказва да погледне 21 век в очите и иска да остане някъде там, където нещата бяха по-лесни. На тази основа имаме голям процент на хора, които подкрепят политиката на Путин и на Русия“, посочи политологът.

 

epicenter.bg

Предишна МНОГО ПИЯНИ ШОФЬОРИ СА ХВАНАТИ ЗАД ВОЛАНА ПО СВЕТЛО
Следваща СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ХВАНАХА НАД 1,2 КГ. ДРОГА В КВ. "ДРУЖБА"

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Малко момче се прибира вкъщи и гордо заявява: – Написах една дума с три букви на оградата! Майката веднага му отвъртяла един як шамар. Детето възроптало: – Ама защо ме

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Утрепах 3 женски мухи и 1 мъжка. Как ги разпознах ли? Женските бяха на огледалото, мъжкият на шишето с ракия… Запитали лекар какво означава думата „здраве“. – Здраве е, когато

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Тази маска ще ми помогне ли да се запази свежестта и еластичността на кожата?!! – Генади, нямаме друга на строежа! Взимай я, взимай електрожена и отивай да работиш! –