ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ЖИВОТНОВЪДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ КРАЙ СЛИВЕН

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ЖИВОТНОВЪДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ КРАЙ СЛИВЕН

15-то юбилейно издание на традиционното Национално изложение по животновъдство се провежда в Сливен. И тази година то е в изложбения център край разклона за село Мечкарево. В него участват животновъди от цялата страна и включва над 600 животни – овце, кози, говеда, биволи и коне.

Специален гост на изложението днес беше министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с него беше и земеделският Министър Десислава Танева.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, и кметове на населени места.
По време на проявата са предвидени множество конкурси. Предстои да бъдат откроени и най-добрите животни.
Програмата на изложението включва изпълнения на Фолклорния танцов ансамбъл на Сливен, дефилиране на конна полиция съм СДВР-София, демонстрация на специализирани породи говеда и овце, както и демонстрация на кучета.

Организатори са Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Предишна 12 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА: ДОКОЛКО ДНЕШНИТЕ ОБЩИНСКИ УПРАВИ СЛУЖАТ НА ОБЩОТО БЛАГО
Следваща ПРЕМИЕРЪТ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА СПОРТНАТА ЗАЛА "АСЕНОВЕЦ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОМЯНА В ГРАФИКА НА ВЪЖЕНАТА ЛИНИЯ ЗАРАДИ ПРОФИЛАКТИКА

От 30 май Пътническа въжена линия ще работи с клиенти от 8.30 до 17.30 часа. Последното качване ще бъде в 17 часа. В понеделник въжената линия ще работи с клиенти

Новини Сливен

ЕДИН РАНЕН И ТРИМА АРЕСТУВАНИ СЛЕД СБИВАНЕ

На 5 юли,  около 21,20 часа, в РУ-Твърдица е получено съобщение за сбиване в град Шивачево. На място е изпратен екип, който е прекратил конфликта. Пострадал е мъж на 24

Новини Сливен

ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ САМО ОНЛАЙН ИЛИ НА ПОСОЧЕНИТЕ ТЕЛЕФОНИ

За да се предотврати струпване на хора и за спазване на противоепидемичните мерки Община Сливен няма да приема заявления за хранителната банка на място. Сигналите за нуждаещи се граждани ще