ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ЖИВОТНОВЪДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ КРАЙ СЛИВЕН

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ЖИВОТНОВЪДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ КРАЙ СЛИВЕН

15-то юбилейно издание на традиционното Национално изложение по животновъдство се провежда в Сливен. И тази година то е в изложбения център край разклона за село Мечкарево. В него участват животновъди от цялата страна и включва над 600 животни – овце, кози, говеда, биволи и коне.

Специален гост на изложението днес беше министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с него беше и земеделският Министър Десислава Танева.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, и кметове на населени места.
По време на проявата са предвидени множество конкурси. Предстои да бъдат откроени и най-добрите животни.
Програмата на изложението включва изпълнения на Фолклорния танцов ансамбъл на Сливен, дефилиране на конна полиция съм СДВР-София, демонстрация на специализирани породи говеда и овце, както и демонстрация на кучета.

Организатори са Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Предишна 12 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА: ДОКОЛКО ДНЕШНИТЕ ОБЩИНСКИ УПРАВИ СЛУЖАТ НА ОБЩОТО БЛАГО
Следваща ПРЕМИЕРЪТ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА СПОРТНАТА ЗАЛА "АСЕНОВЕЦ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

489 НА 100 000 ДУШИ Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За три дни заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нарасна от 445,5 на 489 души на 100 000 души население. Този показател е значително по-висок от средния за страната, съобщиха от Областния кризисен

Новини Сливен

31 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

772 са новите случаи на коронавирусна инфекция, потвърдени при направени 13 540 теста, oт които 3263 са PCR, а 10277 са бърз антигенен тест, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СЪЗДАДЕ ПЛАТФОРМА ЗА ДОБРОВОЛЦИ В СИТУАЦИЯТА С КОВИД – 19

Община Сливен създаде платформа „Аз съм доброволец в Сливен“. Тя се инициира от кмета Стефан Радев във връзка с епидемията от COVID-19 и възникващата необходимост от доброволци или кадри за