ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ЖИВОТНОВЪДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ КРАЙ СЛИВЕН

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ЖИВОТНОВЪДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ КРАЙ СЛИВЕН

15-то юбилейно издание на традиционното Национално изложение по животновъдство се провежда в Сливен. И тази година то е в изложбения център край разклона за село Мечкарево. В него участват животновъди от цялата страна и включва над 600 животни – овце, кози, говеда, биволи и коне.

Специален гост на изложението днес беше министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с него беше и земеделският Министър Десислава Танева.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, и кметове на населени места.
По време на проявата са предвидени множество конкурси. Предстои да бъдат откроени и най-добрите животни.
Програмата на изложението включва изпълнения на Фолклорния танцов ансамбъл на Сливен, дефилиране на конна полиция съм СДВР-София, демонстрация на специализирани породи говеда и овце, както и демонстрация на кучета.

Организатори са Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Предишна 12 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА: ДОКОЛКО ДНЕШНИТЕ ОБЩИНСКИ УПРАВИ СЛУЖАТ НА ОБЩОТО БЛАГО
Следваща ПРЕМИЕРЪТ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА СПОРТНАТА ЗАЛА "АСЕНОВЕЦ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАЙ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН МЪЖ, УЧАСТВАЛ В КРАЖБА НА 38 КГ ЗЛАТО

Край Сливен е задържан мъж, който е участвал в кражба на 38 кг злато на кюлчета, научи Sliveninfo. Престъплението е извършено в Белгия. Освен златото петимата апаши от България са

Новини Сливен

11 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ИЗЛЕКУВАНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

През последното денонощие 11 жители на Сливенска област са излекувани от коронавирусни инфекции. Трима новозаболели са хоспитализирани, съобщи Областният кризисен щаб.  Двама са от община Сливен, един – от община Котел.

Новини Сливен

КАТ-СЛИВЕН ОТНЕ 70 ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са проверили 667 превозни средства и 834 лица. Съставени са 88 акта и 438 фиша, от които 305 електронни