ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ
юни 2, 2019 2097 Прегледи

ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Премиерът Бойко Борисов отново е на път.

Посети Сливенска област и се включи на живо във Фейсбук, още докато е на път.

Заедно с него пътува министърът на образованието Красимир Вълчев, който обяснява какво се планира за училищата в областта.

Борисов провери ремонта на стария път София – Бургас. Става въпрос за 23 км отсечка на пътя, който води от Нова Загора, през Стара Загора до Черноморието.

„Този път не е ремонтиран от 20 години“, коментира премиерът.

„Най-много катастрофи ставаха тук и се избиваха, а сега отдолу минава магистралата. Този път целия до Сливен го ремонтираме, за да може да го ползват хората. Беше много разнебитен. Сега дървета, канавки, основно покритие – всичко се изрива и се преасфалтира наново. Няма събота, няма неделя – всичко работи, защото гонят графици“, каза Борисов.

По време на видеото се вижда как премиерът разговаря с един от работниците, който обяснява, че ремонтираният участък е с дължина от 23 км и е от Сливен до границата с Област Стара Загора. „Два пласта асфалт, фрезовани, почистване на канавки, почистване на храсти и млада гора – пълно. От 20 години не е ремонтиран този път“, посочва премиерът.

На въпрос на Борисов дали фирмата плаща добре и навреме, той отговаря положително. „Така се прави път и после викат „Асфалта не се яде“. Колко работни места са това? Сливенска фирма – това са работни места, днес поне 100 човека работят тук“, заяви Борисов.

Първата спирка на премиера бе в Нова Загора, където бе в училище. След това той продължи за Сливен.

„Значи бъдещото време го оставям за БСП. Те говорят в бъдеще време“, прекъсна го Борисов, докато шофира. В групата е и министърът на финансите Владислав Горанов „Като гледам и тук булевардите сме ги направили“, посочи той, стигайки до града.

В Сливен премиерът се разходи с колата из града, провери санирането, снима се с граждани. Кметът на града Стефан Радев бе с премиера. Гражданите си казваха желанията, да се направят пейки и от двете страни на улиците, например, Борисов веднага ги възлагаше на Радев. „Кмете, чу ли?“, обърна се неколкократно към него министър-председателят. А хората питаше: „Доволни ли сте от кмета?“

За визитата си в града премиерът написа във фейсбук следното:

„В Сливен посетих множество обекти, които се обновяват. Запознах се с ремонта на обновена детска градина в града. В областта по оперативни програми са сключени общо 18 договора на стойност 46 млн. лв. Със средствата, освен обновяване на градската среда, се финансира също модернизацията на 9 училища и детски градини, в които се образоват близо 2300 деца, и 5 социални обекта, които ще осигурят грижи в процеса на деинституционализация за 265 лица. Кръговото на „Розова градина“ е изградено със средства от правителството-почти 3 милиона лева и е много важно за града. В града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 блокове. Още 14 са в етап на строителство. За останалите са обявени обществени поръчки. В квартал „Република“ е изграден чисто нов пробив на улицата, за който правителството отпусна 1,6 милиона лева. С близо 2 млн. 200 хил. лв. е обновено поречието на р. „Асеновска“. В града се обновява и зала „Асеновец“, която не е била ремонтирана от построяването й през 70-те години.“

След Сливен Борисов подкара за Котел. В Града на стоте войводи до Борисов бе и министърът на земеделието Десислава Танева, която като депутат представляваше Сливенски регион в Народното събрание.

От пресцентъра на Министерския съвет разпространиха съобщение за визитата на Борисов в Нова Загора.

„В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни“. Това споделиха преподавателите и ръководството на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят посети учебното заведение, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ със средства в размер на 1,3 млн. лв.

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати.

Гимназията също е спечелила по проект средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това трябва да го има във всяко училище, категоричен беше министър-председателят, а преподавателите отбелязаха, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

11 деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

 

epicenter.bg

 

 

Предишна ПОЧИТ ЗА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА
Следваща БОРИСОВ ОСТАНА ДОВОЛЕН ОТ РЕМОНТИТЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТВЪРДИШКИЯТ ПРОХОД Е ОТВОРЕН С ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ТОВАРНИТЕ КАМИОНИ

Твърдишкият проход вече е отворен, но с ограничение за движението на товарни автомобили над 10 тона. Остават забраните за движение на товарни камиони над 12 тона през Котленския проход, в

Новини Сливен

ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ПОЖАРНАТА В НОВА ЗАГОРА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГД „ПБЗН“ комисар Николай Николов и кметът Николай Грозев прерязаха лентата на обновената сграда

Новини Сливен

НА КРЕПОСТТА „ТУИДА“ БЕ ОТКРИТ ЧЕТВЪРТИЯТ СРЕДНОВЕКОВЕН СЪБОР „ПОМНИ СЛАВАТА“

Четвърти средновековен събор „Помни славата” бе открит на 20 октомври, на крепостта „Туида” в Сливен.  Гости на събитието бяха народният представител Десислава Танева, зам.областният управител Камен Костов, председателят на общинския

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 − fifteen =