ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ
02.06.2019 3114 Прегледи

ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Премиерът Бойко Борисов отново е на път.

Посети Сливенска област и се включи на живо във Фейсбук, още докато е на път.

Заедно с него пътува министърът на образованието Красимир Вълчев, който обяснява какво се планира за училищата в областта.

Борисов провери ремонта на стария път София – Бургас. Става въпрос за 23 км отсечка на пътя, който води от Нова Загора, през Стара Загора до Черноморието.

„Този път не е ремонтиран от 20 години“, коментира премиерът.

„Най-много катастрофи ставаха тук и се избиваха, а сега отдолу минава магистралата. Този път целия до Сливен го ремонтираме, за да може да го ползват хората. Беше много разнебитен. Сега дървета, канавки, основно покритие – всичко се изрива и се преасфалтира наново. Няма събота, няма неделя – всичко работи, защото гонят графици“, каза Борисов.

По време на видеото се вижда как премиерът разговаря с един от работниците, който обяснява, че ремонтираният участък е с дължина от 23 км и е от Сливен до границата с Област Стара Загора. „Два пласта асфалт, фрезовани, почистване на канавки, почистване на храсти и млада гора – пълно. От 20 години не е ремонтиран този път“, посочва премиерът.

На въпрос на Борисов дали фирмата плаща добре и навреме, той отговаря положително. „Така се прави път и после викат „Асфалта не се яде“. Колко работни места са това? Сливенска фирма – това са работни места, днес поне 100 човека работят тук“, заяви Борисов.

Първата спирка на премиера бе в Нова Загора, където бе в училище. След това той продължи за Сливен.

„Значи бъдещото време го оставям за БСП. Те говорят в бъдеще време“, прекъсна го Борисов, докато шофира. В групата е и министърът на финансите Владислав Горанов „Като гледам и тук булевардите сме ги направили“, посочи той, стигайки до града.

В Сливен премиерът се разходи с колата из града, провери санирането, снима се с граждани. Кметът на града Стефан Радев бе с премиера. Гражданите си казваха желанията, да се направят пейки и от двете страни на улиците, например, Борисов веднага ги възлагаше на Радев. „Кмете, чу ли?“, обърна се неколкократно към него министър-председателят. А хората питаше: „Доволни ли сте от кмета?“

За визитата си в града премиерът написа във фейсбук следното:

„В Сливен посетих множество обекти, които се обновяват. Запознах се с ремонта на обновена детска градина в града. В областта по оперативни програми са сключени общо 18 договора на стойност 46 млн. лв. Със средствата, освен обновяване на градската среда, се финансира също модернизацията на 9 училища и детски градини, в които се образоват близо 2300 деца, и 5 социални обекта, които ще осигурят грижи в процеса на деинституционализация за 265 лица. Кръговото на „Розова градина“ е изградено със средства от правителството-почти 3 милиона лева и е много важно за града. В града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 блокове. Още 14 са в етап на строителство. За останалите са обявени обществени поръчки. В квартал „Република“ е изграден чисто нов пробив на улицата, за който правителството отпусна 1,6 милиона лева. С близо 2 млн. 200 хил. лв. е обновено поречието на р. „Асеновска“. В града се обновява и зала „Асеновец“, която не е била ремонтирана от построяването й през 70-те години.“

След Сливен Борисов подкара за Котел. В Града на стоте войводи до Борисов бе и министърът на земеделието Десислава Танева, която като депутат представляваше Сливенски регион в Народното събрание.

От пресцентъра на Министерския съвет разпространиха съобщение за визитата на Борисов в Нова Загора.

„В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни“. Това споделиха преподавателите и ръководството на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят посети учебното заведение, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ със средства в размер на 1,3 млн. лв.

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати.

Гимназията също е спечелила по проект средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това трябва да го има във всяко училище, категоричен беше министър-председателят, а преподавателите отбелязаха, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

11 деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

 

epicenter.bg

 

 

Предишна ПОЧИТ ЗА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА
Следваща БОРИСОВ ОСТАНА ДОВОЛЕН ОТ РЕМОНТИТЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ МАРИНЧО ХРИСТОВ ИЗНЕНАДА С ЦВЕТЯ ДВЕ ДАМИ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА УЧИТЕЛЯ

Днес, кандидатът за кмет на Сливен от Коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България“ и водач на листата Маринчо Христов, изненада приятно две дами, доказали се в професията Учител. Двете дами са

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „АЛФА ФАРМ“

С настъпването на един от най-прекрасните християнски празници поздравявам най-сърдечно нашите клиенти, партньори и служители. Фирма „Алфа фарм“ отчита една успешна година. За което благодаря на целия колектив. Ние обаче

Новини Сливен

ПРОДАВАЧИТЕ НА ПАЗАРА: ЖЕНИТЕ СА ОПРАВНИ И В ПОЛИТИКАТА, АКО НАШ ЧОВЕК ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТТА, ЩЕ МЕРИ ПО-ТОЧНО ОТ „ГОЛЕМИТЕ“ СЛИВЕНСКИ ПОЛИТИЦИ

На Кооперативния пазар в Сливен посрещнаха с усмивки Пламена Петрова – кандидат за кмет на Българска социалдемократическа партия. Тя заедно с кандидати за общински съветници от листата се срещна с продавачи

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

seventeen − 11 =