ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ
юни 2, 2019 2933 Прегледи

ПРЕМИЕРСКИ РЕЙД В СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Премиерът Бойко Борисов отново е на път.

Посети Сливенска област и се включи на живо във Фейсбук, още докато е на път.

Заедно с него пътува министърът на образованието Красимир Вълчев, който обяснява какво се планира за училищата в областта.

Борисов провери ремонта на стария път София – Бургас. Става въпрос за 23 км отсечка на пътя, който води от Нова Загора, през Стара Загора до Черноморието.

„Този път не е ремонтиран от 20 години“, коментира премиерът.

„Най-много катастрофи ставаха тук и се избиваха, а сега отдолу минава магистралата. Този път целия до Сливен го ремонтираме, за да може да го ползват хората. Беше много разнебитен. Сега дървета, канавки, основно покритие – всичко се изрива и се преасфалтира наново. Няма събота, няма неделя – всичко работи, защото гонят графици“, каза Борисов.

По време на видеото се вижда как премиерът разговаря с един от работниците, който обяснява, че ремонтираният участък е с дължина от 23 км и е от Сливен до границата с Област Стара Загора. „Два пласта асфалт, фрезовани, почистване на канавки, почистване на храсти и млада гора – пълно. От 20 години не е ремонтиран този път“, посочва премиерът.

На въпрос на Борисов дали фирмата плаща добре и навреме, той отговаря положително. „Така се прави път и после викат „Асфалта не се яде“. Колко работни места са това? Сливенска фирма – това са работни места, днес поне 100 човека работят тук“, заяви Борисов.

Първата спирка на премиера бе в Нова Загора, където бе в училище. След това той продължи за Сливен.

„Значи бъдещото време го оставям за БСП. Те говорят в бъдеще време“, прекъсна го Борисов, докато шофира. В групата е и министърът на финансите Владислав Горанов „Като гледам и тук булевардите сме ги направили“, посочи той, стигайки до града.

В Сливен премиерът се разходи с колата из града, провери санирането, снима се с граждани. Кметът на града Стефан Радев бе с премиера. Гражданите си казваха желанията, да се направят пейки и от двете страни на улиците, например, Борисов веднага ги възлагаше на Радев. „Кмете, чу ли?“, обърна се неколкократно към него министър-председателят. А хората питаше: „Доволни ли сте от кмета?“

За визитата си в града премиерът написа във фейсбук следното:

„В Сливен посетих множество обекти, които се обновяват. Запознах се с ремонта на обновена детска градина в града. В областта по оперативни програми са сключени общо 18 договора на стойност 46 млн. лв. Със средствата, освен обновяване на градската среда, се финансира също модернизацията на 9 училища и детски градини, в които се образоват близо 2300 деца, и 5 социални обекта, които ще осигурят грижи в процеса на деинституционализация за 265 лица. Кръговото на „Розова градина“ е изградено със средства от правителството-почти 3 милиона лева и е много важно за града. В града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 блокове. Още 14 са в етап на строителство. За останалите са обявени обществени поръчки. В квартал „Република“ е изграден чисто нов пробив на улицата, за който правителството отпусна 1,6 милиона лева. С близо 2 млн. 200 хил. лв. е обновено поречието на р. „Асеновска“. В града се обновява и зала „Асеновец“, която не е била ремонтирана от построяването й през 70-те години.“

След Сливен Борисов подкара за Котел. В Града на стоте войводи до Борисов бе и министърът на земеделието Десислава Танева, която като депутат представляваше Сливенски регион в Народното събрание.

От пресцентъра на Министерския съвет разпространиха съобщение за визитата на Борисов в Нова Загора.

„В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни“. Това споделиха преподавателите и ръководството на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят посети учебното заведение, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ със средства в размер на 1,3 млн. лв.

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати.

Гимназията също е спечелила по проект средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това трябва да го има във всяко училище, категоричен беше министър-председателят, а преподавателите отбелязаха, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

11 деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

 

epicenter.bg

 

 

Предишна ПОЧИТ ЗА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА
Следваща БОРИСОВ ОСТАНА ДОВОЛЕН ОТ РЕМОНТИТЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

70-ГОДИШНА ЖЕНА Е ОГРАБЕНА НА ПАЗАРА В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен работят по заявление, подадено от 70-годишна жена, за извършен спрямо нея грабеж.  Пред органите на реда жената е обяснила, че на 17 август, около 21,15 часа, в

Новини Сливен

ТРАГЕДИЯ! 3-ГОДИШНО ДЕТЕ ЗАГИНА, СЛЕД КАТО ПАДНА В ШАХТА КРАЙ САМУИЛОВО

3-годишно момиченце, оставено без надзор, загина в Сливен, след като падна в шахта с отпадни води. В неделя родителите взели детето на гости при свои близки в края на града.

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ КАМПАНИЯТА „ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ“

Кампанията „Да съхраним българските традиции и обичаи” приключи. Тя бе инициирана от фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен” и Информационен център „Европа директно-Сливен”, и се проведе с подкрепата на Община

4 коментара

 1. More Bonuses
  април 18, 16:41

  … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: sliveninfo.bg/премиерски-рейд-в-сливен-нова-загора-и/ […]

 2. sex toys for her
  април 24, 00:33

  Hi there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would
  be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 3. turner outdoors
  май 12, 10:14

  … [Trackback]

  […] There you will find 795 more Info on that Topic: sliveninfo.bg/премиерски-рейд-в-сливен-нова-загора-и/ […]

 4. Nerd ropes
  май 27, 04:50

  … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: sliveninfo.bg/премиерски-рейд-в-сливен-нова-загора-и/ […]

Остави коментар

5 + ten =