ПРЕМИЕРА НА ЧИТАЛИЩНИЯ ТЕАТЪР ПРИ НЧ „Д. П. СИВКОВ – 1870“ В ГР. НОВА ЗАГОРА
10.05.2024 177 Прегледи

ПРЕМИЕРА НА ЧИТАЛИЩНИЯ ТЕАТЪР ПРИ НЧ „Д. П. СИВКОВ – 1870“ В ГР. НОВА ЗАГОРА

Читалищният театър при НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ в гр. Нова Загора представи премиерата си за новия сезон на 9 май 2024 г. от 19 часа. Нетърпеливи да се срещнат със своите любимци, новозагорци очакваха с вълнение пиесата на италианския драматург Алдо де Бенедети „Червени рози“. В залата бяха и заместник-кметовете на Община Нова Загора Иванка Михова и Нина Генчева, които поднесоха поздравителен адрес от името на кмета на Общината Галя Захариева  с пожелание за успех на постановката не само на новозагорска сцена.

Нейното първо представяне пред родна публика, под режисурата на Стефан Делев, започна по нетрадиционен начин – с вълнуващи думи за незабравимата Антоанета Генчева – дългогодишен член на Читалищното настоятелство и на театралния колектив, привършила земния си път в началото на тази година. Тя ще остане като един от най-усмихнатите хора, които са с огромни сърца и раждат прекрасни идеи, отдават цялото си време, за да ги реализират по най-добрия начин.

„Червени рози“ за теб, Тони и аплодисменти!“ – с тези думи самодейците посветиха премиерата си на приятеля и човека, донесъл толкова светлина с присъствието си в живота на читалището, посветил се на толкова много каузи и отдал сърцето си за тях.

Колоритна еуфория от образи и ситуации забъркаха театралите на сцената. Там, където има мъже, непременно се появяват и жени, а в конфликтите между тях непременно се оказват въвлечени и други жени. В типичната за комедията динамична и наситена с изненадващи абсурди, „случайности“ и грешки, се впуснаха героите на италианския комик, представени от Светлозара Банкова, Христо Георгиев, Милко Русев, Диана Динева, Мариола Стойнова, Любомир Васев, Еньо Енев и Калоян Василев. Всички те се завъртяха около един букет с червени рози, поръчван многократно и подбудил огнени страсти от любов и ревност, за да ескалира вихър от комични случки пред очите на публиката.

За неудържимия смях и силната емоция могат да разказват само присъстващите в залата. Желаещите да се потопят отново в това изживяване или тези, които не са успели да присъстват на премиерата, ще имат възможността да се насладят на играта на новозагорските самодейци на 16 май, когато с повторното представяне пред публика, те ще се присъединят към благотворителната кауза на БЧК Нова Загора и МБЧК Нова Загора в подкрепа на абитуриентите сираци в общината.

Романтични ли са „Червените рози“ и в какви непредвидени абсурдни  сценарии могат да забъркат мозъците и сърцата на мъжете и жените, показаха с талантливите си превъплъщения самодейците от Читалищния театър. Те бяха възнаградени с цветя от Община Нова Загора, от Читалищното настоятелство при НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“, от НЧ „Напредък – 2001“,  от  много свои приятели и почитатели.

 

Предишна ГЕРБ – СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА И ДЕЛОТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЧЕРЕШОВАТА КАМПАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЕЛО РАДЕЦКИ, ОБЩ. НОВА ЗАГОРА, СЕ ПРОВЕДОХА ПЪРВИТЕ БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ПО ПРОГРАМАТА „ЗДРАВНА ГРИЖА НА МЯСТО“

4 декември 2023 г. постави началото на новата програма в община Нова Загора „Здравна грижа на място“. По предварително обявения график първото населено място, чиито жители имаха възможността да бъдат

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА БОЖИДАР АНДРЕЕВ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН С НОВ РЕКОРД

Сливналията Божидар Андреев завоюва по категоричен начин титлата в категория до 73 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Андреев не остави никакви шансове на конкуренцията, за

Новини Сливен

ДАРОВАНИЯТА ОТ НУФИ „ФИЛИП КУТЕВ“ ВЪЗХИТИХА ПУБЛИКАТА В СЛИВЕН

Учениците от Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ създадоха истински празник за многобройните си почитатели в Сливен. Дарованията от известното и зад граница учебно заведение в Котел изнесоха блестящ