ПРЕМЕСТИХА УБИЕЦА МАРТИН ОТ СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР
03.09.2019 3038 Прегледи

ПРЕМЕСТИХА УБИЕЦА МАРТИН ОТ СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР

Преместиха убиеца от Сотиря Мартин Трифонов от сливенската болница в Софийския затвор, съобщава bTV.

Рано тази сутрин 21-годишният мъж е бил преместен в лечебното заведение на затвора при засилени мерки за сигурност.

По информация на директора на болницата в Сливен д-р Васислав Петров арестантът е в стабилно здравословно състояние.

Трифонов беше настанен в болницата, тъй като беше прострелян при задържането си, поради което са се наложили две операции на десния крак. По тази причина той ще остане за известно време в болницата към затвора.

Припомняме, Трифонов е обвинен в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на 7-годишната Кристин. Той беше настанен в болницапод засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията.

Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Адвокат Марин Марковски обаче прогнозира, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Поради тази причина близките на детето започнаха подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата, а кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че левицата е внесла закон за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления.

 

news.bg

 

Предишна ШОФЬОРИТЕ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НА СЛИВЕН ЩЕ ИМАТ СТАИ ЗА ПОЧИВКА НА КРАЙНИТЕ СПИРКИ
Следваща АВТОКИНО НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ НА 6 И 7 СЕПТЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Обажда се свекървата на снаха си: – Как е синът ми, не ми вдига телефона? – Добре е, по цяла вечер не спира да пие, излиза с приятели, мен

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Ало, полицията ли е? – Да. – Обаждам се да съобщя за една катастрофа. Ударих тука две патки с колата… Какво да правя? – Ами остави ги на бордюра

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Професорът: – В нашата поредица от лекции за основните етични понятия днес ще се занимаем с темата „Лъжа“. Някой от вас случайно да е чел книгата ми по този